Pereiti į pagrindinį turinį

Garantinio fondo funkcijos perduotos Įmonių bankroto valdymo departamentui

2010-09-07 13:51
Garantinio fondo funkcijos perduotos Įmonių bankroto valdymo departamentui
Garantinio fondo funkcijos perduotos Įmonių bankroto valdymo departamentui / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Anksčiau veikęs Garantinis ir Vaikų išlaikymo fondas prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Vyriausybės nutarimu yra išskiriamas į dvi dalis.

Nuo šių metų rugsėjo Garantinio fondo administratoriaus funkcijas atlieka Ūkio ministerijos Įmonių bankroto valdymo departamentas.

Dėl išaugusio įmonių bankrotų skaičiaus ženkliai padaugėjo paraiškų gauti lėšų iš Garantinio fondo. Neišnagrinėtų paraiškų skaičius siekia tūkstantį, o nagrinėjamos yra praėjusiais metais registruotos paraiškos.

Dar rugpjūčio 1 d. Garantinio fondo lėšų likutis buvo 100,4 mln. litų, o rugsėjo 1 d. Garantinių lėšų poreikis pateiktose paraiškose – 52,6 mln. litų.

Garantinio fondo tarybos pirmininko ūkio viceministro Rimanto Žyliaus teigimu, atskyrus ir perleidus fondo funkcijas Įmonių bankroto valdymo departamentui tikimasi paspartinti bankrutuojančių ir bankrutavusių įmonių paraiškų dėl lėšų iš Garantinio fondo nagrinėjimą.

„Yra siekiama optimizuoti Garantinio fondo administravimo veiklą ir geriau užtikrinti bankrutuojančių ir bankrutavusių įmonių darbuotojų interesus“, – sako viceministras.

Darbuotojų reikalavimų tenkinimas yra viena iš bankroto proceso dalių. Kadangi visi klausimai, susiję su įmonių bankroto procedūromis (t. y. duomenys, analizė, bankroto administratorių priežiūra), nuo šiol yra sprendžiami vienoje institucijoje, taip išvengiama dubliavimosi, griežčiau kontroliuojami bankroto administratoriai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų