Pereiti į pagrindinį turinį

Gamtosaugininkai sunerimę: sparčiai nyksta drugeliai

2024-09-24 12:16

Sunerimę Jungtinės Karalystės gamtosaugininkai, mat šalyje sparčiai mažėja drugelių. Šiemet jų priskaičiuota mažiau nei kada nors anksčiau.

LNK stop kadrai

Jungtinės Karalystės aplinkosaugininkai, skaičiuodami drugelius, šiemet pastebėjo, kad jų kone perpus mažiau nei pernai.

„Vidutiniškai per vieną skaičiavimą pastebėti septyni drugeliai, pernai jų buvo dvylika, taigi sumažėjo 49 proc. Esame labai susirūpinę“, – teigė aplinkosaugininkė Zoe Randle.

Pasak aplinkosaugininkų, dėl drėgnos ir vėsios vasaros drugeliai sunkiai rado tinkamų buveinių laukuose ir soduose. Taigi šie metai – blogiausi per visą jų gyvavimo istoriją.

„Dabar Jungtinėje Karalystėje yra apie 20 tūkst. vabzdžių rūšių, iš kurių drugeliai ryškiausi. Jie lengvai atpažįstami, daugelis juos myli. Kai drugeliai nyksta tokiu mastu, tai yra įspėjamasis ženklas, kad su mūsų aplinkos būkle kažkas negerai“, – akcentavo aplinkosaugininkas Danas Hoare'as.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Aplinkosaugininko teigimu, jei nebus imtasi skubių veiksmų, daugelis žinomiausių Jungtinės Karalystės drugelių rūšių išvis išnyks. Esą viskas susitvarkytų jei Jungtinės Karalystės vyriausybė visiškai uždraustų tam tikrus pesticidus ir skatintų gamtai palankų ūkininkavimą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų