Pereiti į pagrindinį turinį

Mažojo hipopotamo šlovė: mielas mažylis tirpdo žmonių širdis

2024-09-24 11:36 diena.lt inf.

Tailando Khao Kheow zoologijos sodo prižiūrėtojas Atthaponas Nundee jau maždaug penkerius metus skelbia mielų savo prižiūrimų gyvūnų akimirkų įrašus. Tačiau jis neįsivaizdavo, kad zoologijos sodo naujagimis nykštukinis hipopotamas per kelias savaites taps interneto megažvaigžde.

Automobiliai prie zoologijos sodo pradeda rikiuotis gerokai prieš jo atidarymą. Lankytojai atvyksta iš arti ir toli, kad galėtų pamatyti įstabų dviejų mėnesių nykštukinio hipopotamo mažylį zoologijos sode, esančiame maždaug už 100 km į pietryčius nuo Bankoko.

Prie aptvaro, kuriame Moo Deng gyvena su mama Jona, beveik visada pilna žmonių, kurie džiūgauja, kai rausvaskruostis mažylis nedrąsiai sujuda.

Aštuonerius metus zoologijos sode dirbantis A. Nundee, kuris rūpinasi hipopotamais, tinginiais, kapibaromis ir binturongais, teigė, kad mažieji hipopotamai paprastai būna žaismingi ir energingi, o su amžiumi jie tampa ramesni.

Moo Deng, kuris tailandiečių kalba pažodžiui reiškia „mėsos kukuliai“, vardą išrinko gerbėjai per apklausą socialinėje žiniasklaidoje.

Išgarsėjus Moo Deng, zoologijos sodas sulaukė tokio lankytojų antplūdžio, kad dabar turi apriboti visuomenės patekimą prie mažylio aptvaro iki 5 minučių per dieną savaitgaliais.

Skelbiama, kad zoologijos sodas sulaukia daugiau nei 4 tūkst. lankytojų darbo dienomis (anksčiau čia apsilankydavo tik 800 žmonių) ir daugiau nei 10 tūkst. lankytojų savaitgaliais (anksčiau čia apsilankydavo apie 3 tūkst.).

Zoologijos sodo direktorius Narongwit Chodchoi teigė, kad dėl tokios šlovės jie pradėjo saugoti autorių teises ir prekių ženklą „Moo Deng the hippo“, kad niekas kitas negalėtų komercializuoti šio gyvūno.

Zoologijos sodas gamina marškinėlius ir kelnes su Moo Deng atvaizdu, kurie bus pradėti pardavinėti mėnesio pabaigoje, o vėliau bus galima įsigyti ir daugiau prekių.

Zoologijos sodas įsikūręs 800 ha plote, jame gyvena daugiau nei 2 tūkst. gyvūnų.

Vakarų Afrikoje gyvenantiems mažiesiems hipopotamams dėl brakonieriavimo ir buveinių naikinimo gresia išnykimas. Laukinėje gamtoje jų liko tik 2–3 tūkst.

 

@dailymail The internet’s favorite hippo, Moo Deng was NOT happy about bath time. Newsflare #moodeng #hippo #pygmyhippo #babyanimals #cuteanimals #babyhippo Cena Engraçada e Inusitada - HarmonicoHCO

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų