Pereiti į pagrindinį turinį

Beata siūlo išbandyti: šį patiekalą lietuviai gamina jau kelis šimtus metų

„Tikrai niekam nereikia pristatyti zrazų – nežinau, ar esate juos gaminę, bet tikrai esate apie juos girdėję. Tai – labai senas patiekalas, pirmą kartą šaltiniuose minimas, regis septynioliktame amžiuje“, – zrazų, kartais dar vadinamų aukštaitiškais vyniotiniais, istoriją pasakoja kulinarė Beata Nicholson. Ir priduria: nors manoma, kad šio patiekalo kilmė – lenkiška, tai – dažnas patiekalas ant lietuvių stalo.

Beata Nicholson
Beata Nicholson / Asmeninio archyvo nuotr.

Anot B. Nicholson, yra kelios šio patiekalo variacijos, bet paprastai zrazai gaminami iš jautienos ir įdaromi grybais ir juoda duona.

Zrazams pasigaminti prireiks jautienos nugarinės, žiupsnelio druskos ir pipirų, aliejaus, sviesto, svogūnų, šaltai rūkytos kiaulienos šoninės, džiovintų baravykų, juodos ruginės duonos, jautienos sultinio, morkų, grietinės ir krapų.

Receptą galima rasti čia.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų