Pereiti į pagrindinį turinį

Kriaušių ir bananų pyragas su grikiais

2013-09-02 16:00
DMN inf.
Ievos Jonelytės - Arlauskienės nuotr.

Portalo kaunodiena.lt skaitytojams nuolat įdomių receptų pasiūlantis Paulius Strasevičius nustebino ir šiandien. Kaunietis siūlo pasigaminti kriaušių ir bananų pyrago su karamelizuotais grikiais.

Reikės:

Pusės stiklinės cukraus;

100g sviesto;

1 stiklinės virtų grikių;

3 kiaušinių;

2⁄3 stiklinės miltų;

1 šaukštelio kepimo miltelių;

3 kriaušių;

2 bananų;

Gaminimas:

1. Į įkaitintą keptuvę dedame 4 šaukštus cukraus (turite gauti rudą masę). Kai masė paruduoja, sudedame sviestą ir viską gerai maišome tol, kol karamelizuojasi. Tuomet dedame virtus grikius ir pakepiname karamelėje apie 2min.

2. Kiaušinius suplakame su likusiu cukrumi iki purumo, atsargiai beriame miltus ir kepimo miltelius. Viską išplakame.

3. Kriaušes supjaustome skiltelėmis, o bananus riekelėmis. Sudedame į sviestiniu popieriumi išklotą kepimo skardą. Ant viršaus beriame grikius ir ant jų pilame tešlą.

Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 30 min.

Skanaus!

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų