Moliūgo metamorfozė: ką gardinti žievėmis ir minkštimu su sėklomis? Pereiti į pagrindinį turinį

Moliūgo metamorfozė: ką gardinti žievėmis ir minkštimu su sėklomis?

2013-11-12 17:00
Sudžiovintos moliūgo žievės Sudžiovintos moliūgo žievės

Tie, kurie prisiaugino moliūgų ir gamindami patiekalus išmeta jų žieves bei minkštimą su sėklomis, turėtų atkreipti dėmesį į sveikos gyvensenos ir mitybos propaguotojos Danutės Kunčienės patarimus.

"Skubu pranešti, kad verta moliūgo žievę ir minkštimą sudžiovinti, o po to sumalti – turėsite puikių miltų skaniems blynams. Džiovinti reikėtų 40 laipsnių temperatūroje ne vieną ir net ne dvi valandas. Be to, verta atsiminti, kad žievės ir minkštimas – aš jį vadinu moliūgo placenta, nes jame  labai daug žmogaus organizmui naudingų medžiagų – džiūsta skirtingą laiką. Neužmirškime minkštimą atskirti nuo sėklų. Jei neturite tam laiko, pakaks ir žievių. Jų miltai labai skanūs, iš jų iškepsite ne tik skanių blynų, bet ir praturtinsite košę, duoną, įvairius kepinius", – tikino D.Kunčienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra