Purus ir kvapnus pyragas su braškėmis
Jums reikės:
160 g pilno grūdo kvietinių miltų (arba 200 g kvietinių miltų)
60 g migdolų miltų
80 g cukraus
1 v. š. vanilinio cukraus
1 a. š. kepimo miltelių
¾ a. š. sodos
2 a. š. malto cinamono
Žiupsnio druskos
140 ml augalinio pieno
50 ml aliejaus (tinka alyvuogių)
2 a. š. obuolių acto arba citrinos sulčių
100 g braškių
Kaip gaminti:
Viename dubenyje sumaišome sausus ingredientus, kitame skystus. Sujungiame mases ir sumaišome tirštą tešlą. Tešlą dedame į aliejumi pateptą formą. Braškes supjaustome pusiau ir įspaudžiame į tešlą. Pyrago viršų galima dar apibarstyti cukrumi, kad būtų traškesnė plutelė. Pyragą kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 min.
Naujausi komentarai