Pereiti į pagrindinį turinį

Savaitgalio pietums – tortilija su kalakutiena ir troškintais kopūstais

2019-11-29 14:36
DMN inf.

Virtuvės šefas Gian Luca Demarco ir konditeris Ali Gadžijevas vėl kviečia keliauti.

Kartu su Gian Luca keliausime į Meksiką, kur linksmasis šefas gamins tortiliją su kalakutiena ir troškintais kopūstais, o Ali nukels į Prancūziją ir džiugins nuostabiaisiais pyragaičiais „Paris Brest“ su šokoladiniu kremu. O kad būtų dar skaniau TV3 laidos „Gardu Gardu“, rodomos šeštadieniais, 9 val., vedėjai, kaip visada, viską pagardins gero humoro prieskoniu.

Tortilija su kalakutiena ir kopūstais

Reikės:

Pakuotės tortilijų (6-8 vnt)

1 kalakuto krūtinėlės

1 saldžiosios paprikos

1,5 raudonojo svogūno

0,5 kg kopūsto

3 kiaušinių

200 g maltų džiūvėsėlių

4 šaukštų majonezo

Saulėgrąžų aliejaus gruzdinimui

Balto balzaminio acto

Balzaminio acto

Druskos

Pipirų

Persilade prieskonių

2 šaukštelių rūkytos paprikos

Gaminimas. Kalakuto krūtinėlę supjaustyti juostelėmis. Kiaušinius išplakti su druska ir pipirais. Kalakuto krūtinėlės juosteles apvolioti kiaušinio plakinyje ir maltuose džiūvėsėliuose. Įkaitinti puodą ar aukštą keptuvę su aliejumi ir gruzdinti apvoliotas juosteles, kol apskrus. Kopūstą susmulkinti juostelėmis. Kepti ant nedidelės kaitros, kol suminkštės. Kepant pagardinti druska, pipirais ir šlakeliu balto balzaminio acto. Papriką supjaustyti lazdelėmis ir dėti kepti kartu su kopūstais. Svogūną supjaustyti pusžiedžiais ir taip pat dėti kepti kartu. Pagardinti rūkytų paprikų milteliais ir šlakeliu balzaminio acto. Majonezą sumaišyti su smulkinta svogūno pusele. Tortiliją ištepti majonezu, dėti kepintas daržoves ir kelis gabaliukus kalakutienos. Susukti ir apkepti keptuvėje.

Plikytos tešlos pyragėliai „Paris Brest“ su šokoladiniu kremu

Kremui reikės:

25 g cukraus

1 želatinos lakšto

375 g grietinėlės

150 g pieniško šokolado

Trapiai (smėlinei) tešlai reikės:

80 g cukraus

120 g  sviesto (šalto)

120 g  miltų

Plikytai tešlai reikės:

100 g pieno

100 g vandens

20 g cukraus

5 g druskos

90 g sviesto

120 g miltų

4 kiaušinių

Gaminimas. Vandenyje užmerkti želatinos lakštą. Cukrų suberti į keptuvę ir kaitinti, kol cukrus ištirps (nemaišyti). Po truputį maišant supilti kambario temperatūros grietinėlę ir leisti šiek tiek pavirti. Ją supilti į indą su šokoladu, įdėti brinkintą ir nusausintą želatinos lakštą, išmaišyti ir sutrinti iki vientisos emulsijos. Uždengti maistine plėvele ir palikti šaldytuve atvėsti (geriausia palikti nakčiai).

Sviestą ir cukrų maišyti iki vientisos masės. Suberti miltus ir dar permaišyti. Tešla neturi būti išpurenta, užtenka, kad susijungtų visi ingredientai. Susukti į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve „pailsėti“.

Į prikaistuvį supilti pieną ir vandenį, suberti druską ir cukrų, įdėti sviestą. Maišant užvirti, išjungti kaitrą ir nuolat maišant šluotele suberti po truputį miltus. Išmaišyti iki vientisos masės. Tada vėl įjungti kaitrą ir nuolat maišant pakaitinti, kol masė sušoks į vieną gumulą ir nebyrės. Tada perdėti ją į dubenį ir nuolat maišant elektriniu maišytuvu įmušti po vieną kiaušinius. Maišyti iki vientisos blizgios masės. Gautą masę sudėti į konditerinį maišelį ir ant kepimo popieriumi išklotos skardos formuoti žiedo formos pyragaičius.

Labai plonai iškočioti trapią tešlą (apie 2 mm storio) ir išspausti žiedo formos išpjovikliu (pyragėlio dydžio). Viduryje taip pat išspausti su mažesniu išpjovikliu, kad liktų tuščiaviduriai. Trapios tešlos žiedus dėti ant suformuotos plikytos tešlos.

Kepti iki 170°C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Iškepusius pyragėlius atvėsinti, perpjauti išilgai per vidurį į dvi dalis. Apatines pyragėlių dalis konditeriniu maišeliu padengti šokoladiniu kremu. Tada uždėti viršutines dalis ant kremo paviršiaus. Dekoruoti cukraus pudra.

Skanaus!

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų