Puikaus skonio ir pakankamai paprastai paruošiamas patiekalas – traškios vištienos blauzdelės, keptos aliejuje. Jei jau TV3 laidos „Gardu Gardu“, rodomos šeštadienį 9 val., šefas Gian Luca Demarco sugebėjo nustebinti save, tai pavyks visiems. Kas gali būti geriau, nei sultinga vištiena viduje ir traški, sūrio su čiobrelių prieskoniu plutelė išorėje? O skonius dar labiau sustiprina orkaitėje keptos paprikytės su sūrio įdaru ir apskrudusia rūkyta šonine išorėje.
O koks yra tobulas desertas? Kaip pasakytų Gian Luca, tas, kuriame yra pistacijų. Taigi Ali Gadžijevas pradžiugins bičiulį ir pagamins pistacijų keksiukus. Purūs, drėgni, lengvi pyragėliai yra tikras džiaugsmas savaitgaliui.
Traškios vištienos blauzdelės su paprikomis
Jums reikės:
6-8 vištienos blauzdelių
Alyvuogių aliejaus
Druskos
Tešlai apvoliojimui reikės:
80 g tarkuoto parmezano sūrio
100 g kreminio sūrio
100 g šviesaus alaus
80 g miltų
1 kiaušinio
Druskos
Pipirų
Apvoliojimui reikės:
90 g džiūvėsėlių
70 g tarkuoto parmezano sūrio
Vištienos prieskonių
Įdarytoms paprikoms reikės:
10-12 mažų paprikyčių
200 g kreminio sūrio
50 g tarkuoto parmezano sūrio
Šakelės šviežio čiobrelio
10-12 rūkytos šoninės juostelių.
Vištienos šlauneles apvirti pasūdytame vandenyje 15 min.
Gaminimas. Tešlai skirtus ingredientus gerai išmaišyti. Turi gautis vientisa skystoka masė. Atskirame plokščiame inde sumaišyti džiūvėsėlius, parmezano sūrį ir prieskonius vištienai. Vištieną ištraukti iš vandens su kiaurasamčiu ir padėti ant popierinio rankšluosčio. Šiek tiek palaukti, kad nugaruotų drėgmė.
Blauzdeles mirkyti tešloje ir apvolioti džiūvėsėliuose. Kepti puode gerai įkaitintame aliejuje (bent 170°), kol įgaus auksinę spalvą.
Garnyrui labai tinka orkaitėje keptos paprikos. Paprikų įdarui sumaišyti kreminį sūrį, parmezaną ir šviežius čiobrelio lapelius. Paprikas ties koteliu nupjauti ir išimti sėklytes. Jas prikimšti įdaru. Apvynioti šoninės juostelėmis. Sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir apibarstyti parmezano sūriu. Kepti iki 150° įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. konvekciniu režimu.
Pistacijų keksiukai
Jums reikės (10-12 keksiukų):
80 g sviesto
35 g lazdyno riešutų
30 g migdolų miltų
95 g cukraus pudros
50 g miltų
30 g pistacijų pastos
2 kiaušinių trynių
1 kiaušinio
2 kiaušinių baltymų
25 g cukraus
Glajui reikės:
1 stiklainio abrikosų džemo
0,5 stiklinės vandens
50 g romo
Gaminimas. Pradžiai reikia pasigaminti degintą sviestą. Į prikaistuvį sudėti paprastą sviestą ir jį virinti, kol įgaus auksinę spalvą. Būtinai perkošti.
Lazdyno riešutus, migdolų miltus ir cukraus pudrą sudėti į smulkintuvą ir malti, kol pasidarys miltų konsistencija. Supilti miltus ir šiek tiek permaišyti. Supilti sviestą, pistacijų pastą ir malti iki vientisos masės. Įmušti 2 kiaušinių trynius, vieną pilną kiaušinį ir malti iki vientisos konsistencijos.
2 kiaušinių baltymus išplakti su cukrumi iki standžių putų ir atsargiai sumaišyti su riešutų mase.
Konditeriniu maišeliu užpildyti ½ keksiukų formelių.
Orkaitę įkaitinti iki 180°C ir įdėjus kepti sumažinti iki 160°C. Kepti apie 20-25 min.
Iškepusius keksiukus įdėti į šaldiklį 30 minučių, kad atvėstų ir būtų lengviau išimti iš formelių.
Kol keksiukai vėsta, pasiruošiame glajų. Pakanka pakaitinti abrikosų džemą su vandeniu ir šiek tiek romo. Užvirti nereikia.
Pasiruošti groteles su skardele po jomis. Keksiukus mirkyti glajuje ir dėti ant grotelių, kad nuvarvėtų. Šiek tiek palikti, kad sirupas įsigertų ir apstingtų.
Skanaus!
Naujausi komentarai