Pereiti į pagrindinį turinį

Vištiena – iškylautojų mėgstamiausia (trys pikantiški receptai)

2018-05-06 06:14
DMN inf.

Be abejonės, tai populiariausia mėsa: skani, neriebi, lengvai ir greitai paruošiama, mėgstama ir suaugusiųjų, ir vaikų. Ir vasaros "kavinėse" ant žarijų kepta vištiena – mėgstamiausia, ypač jei paruošta išskirtinio ir neįprasto skonio marinate. Puikus sprendimas – nusipirkti majonezą arba padažą, kurį galite naudoti ir marinuoti, ir iškeptai mėsai pagardinti.

Švelnaus skonio šašlykai

1 kg vištienos filė,

1 svogūno galvutė,

2 skiltelės česnakų,

200 g majonezo "Exclusive",

1 stiklinė gazuoto mineralinio vandens,

žiupsnis maltų raudonųjų paprikų,

1 šaukštelis druskos.

Supjaustykite mėsą vienodais gabaliukais. Sutarkuokite nuluptus svogūną ir česnakus, sumaigykite gautą tyrelę su vištiena. Į mineralinį vandenį suberkite druską, paprikas, sudėkite majonezą ir gerai išmaišykite. Užpilkite ant vištienos ir palikite kelioms valandoms vėsioje vietoje pasimarinuoti. Suvėrę ant iešmų kepkite nedidelėje kaitroje maždaug 20 min.

Riešutinis padažas

3–4 skiltelės česnakų,

šlakelis alyvuogių aliejaus,

200 g majonezo "Exclusive",

100 g lazdyno riešutų,

druskos, pipirų, cukraus pagal skonį.

Nuluptus česnakus smulkiai sutraiškykite, sumaišykite su aliejumi. Sudėkite majonezą, nuluptus ir sumaltus riešutus, pagardinkite druska, pipirais ir cukrumi.

Pikantiška vištos krūtinėlė

2 vištos krūtinėlės,

4 skiltelės česnakų,

0,5 citrinos sulčių,

1 citrinos nutarkuota žievelė,

2 šaukštai padažo "China Grill",

2 šaukštai aliejaus,

1 šaukštas medaus,

druskos, maltų pipirų.

Sumaišykite marinatui skirtus ingredientus: išspaustus česnakus, citrinos sultis, nutarkuotą žievelę, padažą, medų, aliejų, druską ir pipirus. Šia mase apliekite vištieną. Galite marinuoti arba dubenyje, arba maišelyje. Laikykite šaltai 2 val. Kepkite vidutinėje kaitroje apie pusvalandį. Patiekite su "Daumantų" padažu "China Grill".

Rytietiško skonio vištos sparneliai

16 vištos sparnelių,

3–4 česnakų skiltelės,

gabalėlis imbiero šaknies,

3 šaukštai padažo "Asia",

1 šaukštelis maltos paprikos,

0,5 šaukštelio maltų pipirų,

1 šaukštelis druskos.

Sparnelius nuplaukite, nusausinkite. Paruoškite smulkintų česnakų, tarkuoto imbiero, paprikos, pipirų, druskos mišinį, įdėkite padažo "Asia", gerai išmaišykite. Gauta mase apliekite sparnelius, gerai pagniaužykite ir palikite vėsiai pasimarinuoti kelias valandas. Kepkite ant nedidelės kaitros apie 20 min. Patiekite su "Daumantų" padažu "Asia".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų