Pereiti į pagrindinį turinį

Darbe nuobodžiavęs „zombis“ iš darbdavio reikalauja trečdalio milijono

2016-05-04 06:27 diena.lt inf.

Vienas prancūzas savo buvusiam darbdaviui pareiškė ieškinį dėl nepakeliamo nuobodulio darbe, kuris, kaip jis teigia, jį pavertė „profesiniu zombiu“.

T. Urbelionio / BFL nuotr.

44 metų amžiaus Fredericas Desnardas (Frederikas Desnaras) darbo tribunolui pateikė skundą, kuriame dėl „išsekimo iš nuobodulio“, kurį patyrė vienoje parfumerijos įmonėje užimdamas gerai apmokamas vadovaujančias pareigas, reikalauja 360 tūkst. eurų kompensacijos ir žalos atlyginimo.

Įmonė „Interparfums“ jį atleido 2014 metų rugsėjį. Tuomet F. Desnardas, kurio metinis darbo užmokestis viršijo 80 tūkst. eurų, jau septynis mėnesius turėjo nedarbingumo pažymą.

Ieškovo advokatas Montasseras Charni (Montaseras Šarni) sako, kad dėl šio „išsekimo iš nuobodulio“ F. Desnardą jam vairuojant automobilį ištiko epilepsijos priepuolis. Dėl to jis patyrė avariją, po kurios kelias dienas išbuvo komos būsenos.

Vadovaujančias pareigas šioje įmonėje, kuri veikia prabangių kvepalų licencijavimo srityje, F. Desnardas užėmė 2006 metų gruodį.

Iš pradžių jis buvo pavyzdinis darbuotojas, „visiškai atsidavęs“ savo darbui, sako M. Charni.

Tačiau 2009 metais jo darbo krūvis ėmė mažėti, o 2012 metais, kai „Interparfums“ prarado didelę licencijavimo sutartį ir pradėjo atleidinėti darbuotojus, padėtis dar pablogėjo.

Iš esmės neturėdamas ką veikti, F. Desnardas „savo laiką skirdavo įvairių smulkių prezidento pavedimų vykdymui“, pasakoja advokatas.

Jo teigimu, F. Desnardas buvo „sužlugdytas morališkai ir ypač fiziškai“, tačiau nedrįso skųstis, nes džiaugėsi, jog turi darbą, kai padėtis darbo rinkoje yra ne pati geriausia.

„Dėl nuobodulio jis buvo sunaikintas kaip profesionalas“, – teigia M. Charni.

Tačiau įmonės advokatas Jeanas Philippe‘as Benissanas (Žanas Filipas Benisanas) sako, kad F. Desnardas dėl savo padėties niekada nesiskundė nei savo vadovams, nei saugos ir sveikatos darbe tarnybai (CHSCT).

Pasak J.Ph. Benissano, F. Desnardas darbo tribunolui anksčiau yra skundęsis dėl „Interparfums“ jam tenkančio per didelio darbo krūvio. Sprendimą šioje byloje ketinama priimti liepos 27 dieną.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų