Pereiti į pagrindinį turinį

Interneto naudotojai jau dešimtmetį stebi „McDonald's“ mėsainio irimo procesą

2019-10-31 15:36
BNS inf.

Praėjus dešimtmečiui po to, kai Islandijoje buvo uždarytas paskutinis „McDonald's“ restoranas, tūkstančiai interneto vartotojų vis dar stebi, kaip lėtai yra paskutinis restorane užsakytas patiekalas – iš pažiūros nesunaikinamas mėsainis su bulvytėmis, saugomi po stikliniu gaubtu.

Interneto naudotojai jau dešimtmetį stebi „McDonald's“ mėsainio irimo procesą
Interneto naudotojai jau dešimtmetį stebi „McDonald's“ mėsainio irimo procesą / Stop kadras

Amerikiečių greitojo maisto tinklas uždarė savo tris Islandijoje veikusius restoranus per 2009 metų finansinę krizę, o Islandija tapo viena iš nedaugelio Vakarų šalių, kurioje bendrovė nevykdo veiklos.

Tų pačių metų spalio 31 dieną, prieš pat restorano uždarymą, Hjorturas Smarasonas nusipirko patiekalą, norėdamas jį išsaugoti.

„Nusprendžiau nusipirkti paskutinį patiekalą dėl jo istorinės vertės, nes restoranai „McDonald's“ buvo uždaryti“, – trečiadienį naujienų agentūrai AFP pareiškė H. Smarasonas, dirbantis komunikacijos vadovu vienoje kosmoso turizmu užsiimančioje įmonėje.

„Buvau girdėjęs, kad „McDonald's“ produkcija nesuyra, todėl norėjau patikrinti, ar tai tiesa“, – pridūrė jis.

Pirmiausia mėsainį su bulvytėmis vyras laikė savo garaže, o paskui paskolino Islandijos nacionaliniam muziejui. Po kurio laiko produktai buvo perkelti į vieną viešbutį šalies sostinėje Reikjavike.

Dabar mėsainis eksponuojamas kaip meno kūrinys po stikliniu gaubtu svečių namuose „Snotra House“ pietų Islandijoje.

„Žmonės iš viso pasaulio... užsuka, kad išvystų mėsainį“, – naujienų agentūrai AFP pažymėjo viešbučio savininkas Sigurdas Gylfasonas.

Viešbutis teigia, kad per dieną savo svetainėje sulaukia iki 400 tūkst. peržiūrų.

Žmonės iš viso pasaulio... užsuka, kad išvystų mėsainį.

Atsakydama į teiginius, kad jos mėsainiai, regis, neyra, 2013 metais „McDonald's“ atsakė, jog „tinkamoje aplinkoje mėsainiai, kaip ir dauguma kitų maisto produktų, gali suirti“ ir pridūrė, jog tam būtina „drėgmė“.

Taigi, jei iš produktų išgaruoja drėgmė, „mažai tikėtina, jog išaugs pelėsis ar bakterijų arba kad produktai suirs“, pridūrė bendrovė.

Tai ketvirtadienį naujienų agentūrai AFP patvirtino Islandijos universiteto maisto mokslų fakulteto vyresnysis dėstytojas Bjornas Adalbjornssonas, paaiškinęs, kad be drėgmės „maisto produktai tiesiog išdžiūsta“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų