Pereiti į pagrindinį turinį

Įspūdingai pražydęs kaktusas užbūrė karališkais žiedais (foto)

2013-05-01 09:41
Įspūdingai pražydęs kaktusas užbūrė karališkais žiedais (foto)
Įspūdingai pražydęs kaktusas užbūrė karališkais žiedais (foto) / Editos Valinčienės nuotr.

Klaipėdiečių porą nustebino netikėtai pražydęs kaktusas. Penkerius metus atkakliai „tylėjusi“ gėlė sukrovė ne tik įspūdingus, bet ir maloniai kvapius žiedus.

Augalo šeimininkė Edita Valinčienė prisipažino, jog šiuo grožiu norisi pasidžiaugti ir su kitais, nes kaktusai žydi ne itin dažnai.

„Mes jau jį išvis buvome “nurašę„, buvo toks negražus, nulūžęs. Ir štai sukrovė tris didžiulius žiedus. Ir dar taip kvepiančius, lyg namuose būtų oro gaiviklis“, – šypsojosi pašnekovė.

Keletą orchidėjų, vadinamąjį pinigų medį, dar vieną kaktusą auginanti Edita prisipažino, jog neįsivaizduoja namų be kambarinių gėlių. Savaitgalį pražydusį dygliuotąjį „augintinį“ moteris buvo padovanojusi sutuoktiniui jo jubiliejaus proga.

Pašnekovė prisipažino nežinanti, kokios tai rūšies kaktusas. Esą tik iš anytos išgirdusi, kad augalas žydi labai trumpai, vos 12 valandų. Tačiau, kaip teigė klaipėdietė, gėlė žiedais džiugino gerokai ilgiau.

Edita tikisi, kad dar tris pumpurus sukrovęs augalas neilgai trukus aplips naujais žiedais.

Sunkiai kuo nors nustebinami specialistai labai greitai identifikavo, kad klaipėdiečių namuose pražydo Nakties karaliene vadinamas kaktusas. Klaipėdos universiteto Botanikos sodo direktorė Ona Rūta Žadeikienė teigė, jog jis žydintis nėra didelė retenybė.

„Vienam augalui sužydėti gali prireikti 5, kitam – 10 metų. Kaktusai yra iš tų gėlių, kurios turi būti kurį laiką “kankinamos„, o po to patręštos, gerai prižiūrimos puikiai sužydi“, – aiškino specialistė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų