Pereiti į pagrindinį turinį

Šveicarijos kalnai laukia valytojų

2009-06-02 23:59

Vienas Šveicarijos kurortas siūlo kalnų valymo kursus, nes pasirodė, kad balandžio 1-osios pokštas labai rimtai pagavo šios savo švara garsėjančios šalies vaizduotę.

Engelbergo, idiliško slidinėjimo kurorto, kuriame kasmet apsilanko dešimtys tūkstančių svečių, už turizmą atsakingi pareigūnai sakė, jog balandžio 1-osios pokštas apie kalnų valymą padarė tokį pasaulinį poveikį, kad dabar ši idėja naudojama kaip rinkodaros priemonė atostogautojams privilioti.

"Siūlome keturių savaitgalių kursus, po kurių dalyviai galės vadintis kvalifikuotais kalnų valytojais", – sakė Engelbergo keltuvų tarnybos direktorius Modeste Jossenas. Kursų dalyviai gaus specialius "kalnų valytojų ženklelius".

Šių metų balandžio 1 d. šalies turizmo departamentas internete paskelbė vaizdajuostę, kurioje kvietė žmones mokytis ir dirbti kalnų valytojais, kad Šveicarijos Alpių viršūnės ištisus metus būtų švarut švarutėlės. Vaizdajuostė buvo išversta į šešias kalbas, o per 24 valandas po jos paskelbimo netikrus prašymus priimti į kalnų valytojo darbą užpildė daugiau kaip 30 tūkst. žmonių.

"Visas numeris buvo parodytas per prancūzų ir italų vakarines žinias ir nuo to laiko jį pasižiūrėjo daugiau kaip 100 mln. žmonių, – sakė M.Jossenas ir pridūrė: – Šiuo pasauliniu susidomėjimu tikrai galima pasinaudoti."

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų