Pereiti į pagrindinį turinį

V.Lukočius tapo Klaipėdos muzikinio teatro dirigentu

2009-01-08 17:19
V.Lukočius tapo Klaipėdos muzikinio teatro dirigentu
V.Lukočius tapo Klaipėdos muzikinio teatro dirigentu

Vienas talentingiausių jaunosios kartos Lietuvos dirigentų Vytautas Lukočius pradėjo dirbti Klaipėdoje. Uostamiesčio Muzikiniame teatre jam patikėtos dirigento pareigos.

Dar 2007-aisiais bendrais projektais su Klaipėdos kameriniu ir uostamiesčio Muzikinio teatro orkestrais pajūryje išgarsėjęs dirigentas tvirtino, kad jam labai patiko tai, ką čia nuveikė.

Rytoj jis pirmąsyk diriguos J.Strausso operetę "Šikšnosparnis" Klaipėdos muzikiniame teatre. Tai jau bene ketvirtas 33-ejų dirigento darbas su šio teatro orkestru per pastaruosius dvejus metus. 2009-ųjų išvakarėse rampų šviesą išvydo jo inicijuotas teatralizuotas koncertas "Aistrų šėlsmas" pagal G.Gershwino muziką.

"Pagalvojau, kad galiu ir noriu su tais žmonėmis dirbti ir toliau. Šio teatro orkestras turi potencijos", - tvirtino V.Lukočius, ryžtingai nusiteikęs "įsilieti" ir į kitus Klaipėdos muzikinio teatro pastatymus.

Dabar Klaipėdos muzikiniame teatre etatiniais dirigentais dirba jis ir Ilmaras H.Lapinis. Kai kuriuos spektaklius ir koncertus pagal sutartis diriguoja ir teatro meno vadovas Stasys Domarkas. Dmitrijus Zlotnikas - dirigento asistentas.

Audronė Žigaitytė-Nekrošienė džiaugėsi, kad pavyko įkalbėti V.Lukočių, be kita ko, buvusį jos studentą Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, tapti jos vadovaujamo Klaipėdos muzikinio teatro kūrybinio kolektyvo nariu.

„Pradėjau jį kalbinti dar 2007-aisiais. Jis talentingas dirigentas, puikus pianistas ir koncertmeisteris, nepaprastai ryški, kūrybinga, dinamiška asmenybė, sugeba uždegti žmones, turi neabejotinų organizatoriaus gabumų", - dėstė motyvus A.Žigaitytė-Nekrošienė.

Vadovė teigė, esą jos ir naujojo darbuotojo "vertybių skalė - ta pati" ir neslėpė, kad viliasi tokio pavaduotojo meno reikalams.

V.Lukočius apie savo karjeros perspektyvas sakė nenorįs spėlioti. Jam patinka tai, ką veikia dabar. Be to, jis turi įsipareigojimų Vilniuje ir Kaune, šiemet diriguos Vokietijoje ir Suomijoje.

Apsigyventi Klaipėdoje 33-ejų dirigentas kol kas neketina. Anot V.Lukočiaus, būtų per daug sudėtinga tokiai didžiulei šeimai (gyvena septyniese, su šunimi ir papūga) skubiai persikraustyti iš Vilniaus. Jo žmona Vytautė yra filosofė, sostinėje turi darbo. Jiedu augina tris vaikus, kurie taip pat turi savo interesų, lanko muzikos mokyklą.

Pats V.Lukočius, kartais pajuokauja, kad labiau mėgsta sėdėti prie fortepijono, nei diriguoti. Nenuostabu, nes Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje jis yra baigęs fortepijono ir orkestrinio dirigavimo specialybes. Jis pelnė apdovanojimus Lietuvos jaunųjų dirigentų konkurse (1991 m., antroji vieta) ir E.Dineikaitės koncertmeisterių konkurse (1998 m., pirmoji vieta).

2006-aisiais Suomijoje vykusiame Jormos Panulos dirigentų konkurse V.Lukočius laimėjo pirmąją vietą ir orkestro muzikantų prizą. Lietuvoje ir užsienyje daug koncertuojančiam dirigentui tai pirmas aukštas tarptautinis įvertinimas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų