Projekto sumanytojai atgaivino primirštą, bet istoriškai svarbią miesto vietą ir siūlo skirtingų pasaulio virtuvių patiekalus bei prie jų derančius kokteilius.
Atidarymo išvakarėse restorane susirinko kviestiniai svečiai. Atidarymo šventės nepraleido radijo ir televizijos laidų vedėjai Rolandas Mackevičius ir Jonas Nainys, muzikos prodiuseris Linas Strockis, atlikėja Jessica Shy ir kiti.
„Tarpukario metu Birštonas buvo patekęs į geriausių Europos kurortų dešimtuką, o bene didžiausias traukos centras buvo tuomet šioje vietoje veikęs restoranas. Savaitgaliais žmonės jame mėgavosi gyva muzika ir gardžiais pusryčiais, tačiau bėgant metams ši tradicija išnyko, o garsusis Birštono skveras prarado gyvybingumą. Bandysime ją atgaivinti ir prikelti šią vietą naujam gyvenimui. „Skveras“ – dovana ne tik vietiniams, bet ir visiems Lietuvos gyventojams“,– renginio metu sakė restorano savininkė Ramunė Šyvokienė pridurdama, kad verslo sukūrimas padėjo prisivilioti ir užsienyje gyvenusią dukrą, žinomą dainininkę J.Shy.
Vakaro kulminacija – suknelė dekoruota kaljanais
Renginio dalyviai ne tik mėgavosi vienas kito draugija, bet ir gardžiais užkandžiais bei gėrimais, žinomos atlikėjos J. Shy gyvo garso koncertu.
Bene laukiamiausia vakaro akimirka tapo floristo Modesto Vasiliausko pasirodymas. Daugiau nei valandą M. Vasiliauskas užtruko kol, stebint žiūrovams, baigė darbą prie suknelės pritvirtindamas gėles ir kaljanus.
„Skveras“ – dovana ne tik vietiniams, bet ir visiems Lietuvos gyventojams.
„Dekoruoti suknelę kaljanais man nėra tekę, bet tai nebuvo iššūkis. Per savo karjerą esu dekoravęs sukneles įvairiomis medžiagomis: svarmenimis, graikiškas riešutais, braškėmis“, – sakė M. Vasiliauskas.
Meniu atlieps skirtingus klientų poreikius
Kurdami maisto meniu restorano įkūrėjai atsižvelgė į istoriją, kuri byloja, kad net Vytauto laikais birštoniečiai mėgavosi skirtingų pasaulių virtuvių patiekalais, tad ir „Skvero“ savininkai žada maisto ir gėrimo pasirinkimo įvairovę.
„Ne paslaptis, kad restoranų ir kavinių lankytojai kurortuose gana dažnai būna epizodiniai lankytojai, todėl galvodami apie maisto meniu kėlėme sau tikslą – kad kiekvienas rastų tai, ką mėgsta. „Skvero“ lankytojai galės mėgautis azijietiška, itališka virtuvėmis, birštoniečiai čia ras ir savo mylimą „Šaro“ picą. Norime, kad pusryčius keistų dienos pietų pasiūlymai, o pastarieji pereitų į vakarienę. Kaip ir tarpukario laikais, savaitgaliais lankytojai galės pasimėgauti gardžiais ir sočiais pusryčiais, gyvo garso muzika“, – sakė restorano įkūrėja. Ji tikisi, kas naujasis restoranas prisidės prie Birštono turizmo plėtros.
Naujausi komentarai