Pereiti į pagrindinį turinį

Į dėvėtų drabužių parduotuves vis dažniau užsuka vagys

2009-07-23 16:42
Į dėvėtų drabužių parduotuves vis dažniau užsuka vagys
Į dėvėtų drabužių parduotuves vis dažniau užsuka vagys / Tomo Urbelionio (BFL) nuotr.

Iš vienos dėvėtų drabužių parduotuvės bandęs išnešti 17 litų kainavusius marškinius Lietuvos milijonierius Juozas Petraitis sulaukė savo pasekėjų ir Kaune. Pigiais rūbais prekiaujančiose parduotuvėse vagystės ne tik nesiliauja - šio amato imasi į ilgapirščius nė iš tolo nepanašūs kauniečiai.

Dėvėtų drabužių parduotuvės „Humana“, esančios E.Ožeškienės gatvėje, darbuotoja Roma pastebėjo, kad vagysčių įvyksta labai daug, bet ją labiausiai stebina rūbus pasisavinti ketinantys lankytojai.

„Vogti ateina puošniai apsirengę kauniečiai. Niekada nepasakytum, kad taip atrodantis žmogus turi tokių negerų kėslų, todėl esame priversti stebėti kiekvieną“, - apgailestauja darbuotoja. Atpažinti potencialų vagį jai padeda įgudusi akis - tokie lankytojai dažnai blaškosi, nesąmoningai naudoja daugiau neverbalinių gestų.

Parduotuvės „Ponių laimė“ darbuotoja Janina sako, nepastebėjusi išaugusio vagysčių skaičiaus, tačiau įžvelgia vis keistesnių pasisavinimo gudrybių.

„Apsirengti kelis rūbus - labai paprasta. O, pavyzdžiui, kabinos kampe atsiradęs praviras maišas ir į jį „netyčia“ įkritęs drabužis - jau gudriau“, - šmaikštauja Janina. Be to, darbuotojai ketvirtadienis kelia asociacijų su vagių diena: „Ar tai sutapimas, ar ne, bet ketvirtadienį randame daugiausia tuščių pakabų“, - stebisi pardavėja.

Tuo tarpu Kęstučio ir Maironio gatvių sankirtoje esančią pigios aprangos, avalynės ir buitinių rakandų parduotuvę vagys dažnai aplenkia - jos darbuotojai tikina ilgapirštį nutveriantys labai retai. „Vagysčių, žinoma, pasitaiko. Bet dažniausiai taip pasielgia nuo alkoholio apsvaigę žmonės“, - pasakoja darbuotoja.

Pigius rūbus pamėgę vagys problemų pridaro ne tik sau, bet ir kitiems. „Labai nejauku, kai atėjai apsipirkti, o tave nuolat stebi lyg būtum koks nusikaltėlis. Juk tie rūbeliai ir taip pigūs, kam juos vogti?“ - stebisi parduotuvės lankytoja Irena. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų