Pereiti į pagrindinį turinį

Japonai pamatys filmą „Prieš parskrendant į Žemę“

2009-05-06 14:47
Japonai pamatys filmą „Prieš parskrendant į Žemę“
Japonai pamatys filmą „Prieš parskrendant į Žemę“ / google images nuotr.

Lietuvos vardo paminėjimo tūkstantmečiui rengiama „Kino gerumo odisėja 2009“ keliaus į Japoniją. Šios šalies žmonėms ir ten gyvenantiems lietuviams bus rodomas režisieriaus Arūno Matelio filmas „Prieš parskrendant į Žemę“.

Tai bus originali labdaros forma, nes visas iš filmo žiūrovų surinktas lėšas ketinama paaukoti tos šalies ar miesto onkologine liga sergančiam vaikui. „Tai savotiška simbolinė padėka tai šaliai už kažkada priglaustus mūsų tautiečius, ir tam tikra žinia mūsų tautiečiams svetur, kad nepaisant atstumų esame vienos šeimos nariai“, - sakoma projekto vadovės Algimantės Matelienės išplatintame pranešime.

Kauno savivaldybės tarybos kolegija „Kino gerumo odisėjai 2009“ nusprendė skirti 15 tūkst. litų iš administracijos direktoriaus rezervo fondo.

Filmo režisierius A.Matelis yra kaunietis. Po to, kai jo sukurtas filmas buvo parodytas per Japonijos pagrindinį TV kanalą lietuvių kalba tik su japoniškais subtitrais, daugiau kaip šimtas japonų tradicinės muzikos atlikėjų nusprendė už savo pinigus atskristi į Lietuvą.

Surengus labdaros koncertą, už surinktas lėšas Kauno medicinos universiteto klinikoms buvo nupirktas modernus tyrimų aparatas, skirtas onkologinėms vaikų ligoms diagnozuoti.

„Kino gerumo odisėją 2009“ ketinama rengti ir kitose pasaulio šalyse.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų