Pereiti į pagrindinį turinį

Kam reikalingas griūvantis sporto kompleksas Šančiuose?

2009-05-07 19:34
Kam reikalingas griūvantis sporto kompleksas Šančiuose?
Kam reikalingas griūvantis sporto kompleksas Šančiuose? / Andriaus Ufarto (BFL) nuotr.

Miesto valdžia ieško, kam atiduoti avarinės būklės lengvosios atletikos kompleksą Vokiečių gatvėje, Šančiuose.

Kovo mėnesį Švietimo, ekologijos ir sporto komitetas pasiūlė savivaldybei parduoti Vokiečių g. 166 esantį lengvosios atletikos kompleksą su šalia esančia teritorija. Šis lengvosios atletikos maniežas daug metų buvo naudojamas kaip sportinė bazė rengti Kauno miesto sportininkus.

Po tokio pasiūlymo Kauno vicemeras Stanislovas Buškevičius pasisakė prieš šio sporto komplekso privatizavimą. Surinkta nemažai kauniečių parašų siekiant išsaugoti sportui skirtą teritoriją.

Kauno šaudymo iš lanko asociacija prašė šį stadioną atiduoti panaudai jiems, tačiau atsakymas buvo neigiamas. „Istorija rodo, kad nei Robinas Hudas, nei kiti lankininkai niekada pinigų neturėjo. Žiūrėkime į šį reikalą objektyviai“, - svarstant klausimą tarybos kolegijoje pareiškė miesto meras Andrius Kupčinskas. Jo manymu, negalima atidėlioti sprendimo, nes tai nieko neišsprendžia.

Kauno Šančių vidurinė mokykla taip pat kreipėsi į savivaldybę su prašymu išsaugoti lengvosios atletikos maniežą, esantį šalia šios mokyklos. Mokyklos atstovų manymu, suremontavus maniežą jis ir toliau galėtų būti naudingas ne tik Šančių vidurinės mokyklos mokiniams, Šančių vaikams ar aplinkiniams gyventojams, bet ir viso Kauno miesto sportinėms reikmėms. Siūlyta maniežo teritoriją prijungti prie mokyklos teritorijos.

Kaip elgtis su avarinės būklės sporto kompleksu, svarstė ir miesto tarybos komitetai. Vieni politikai siūlė iki šių metų gruodžio ieškoti investuotojo, galinčio suremontuoti maniežą, kiti pritarė Šančių vidurinės mokyklos prašymui. Dauguma tarybos narių mano, kad šis maniežas turi būti sutvarkytas ir skirtas sportui.

Švietimo, sporto ir ekologijos komitetas atkreipė dėmesį, kad pastato Vokiečių g. 166 būklė yra avarinė ir kelia grėsmę žmonėms. Komitetas ir toliau laikosi nuomonės, kad kompleksą reikia privatizuoti, o už gautas lėšas įsigyti naują sporto bazę arba statyti naują lengvosios atletikos maniežą Taikos prospekte.

Kolegijos nariai nutarė kreiptis į visas veikiančias sporto federacijas, kurios iki birželio 1-osios galėtų teikti siūlymus bei įsipareigojimus sutvarkyti sporto maniežą, o Savivaldybė jį perduotų panaudai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų