Lietuvos orams gaubiantis pilka rudenine dargana, prie vieno iš Kauno simbolių – Laisvės alėjos fontano – verda visai kitoks gyvenimas. Čia neseniai atsidarė naujas tekilos ir meksikietiškos virtuvės restoranas „La Papa Loca“, savitais skoniais ir atmosfera sušildantis maisto gurmanų širdis. Pasak restorano šeimininkų, mintis atsigręžti į Lotynų Amerikos šalį kilo vien pamačius patalpas, o per beveik penkis mėnesius uolaus darbo visą galvoje turėtą viziją pavyko išpildyti iki mažiausių smulkmenų.
Meksikietiškos virtuvės restoranai Lietuvoje – nišinė sritis, tačiau „La Papa Loca“ savo meniu ištobulino ir pritaikė lietuvio gomuriui. Tai Nordic stiliaus restoranas, patiekalų skoniais derinantis dvi skirtingas pasaulio puses. Virtuvės šefas Rokas Vasiliauskas pasakojo, kad visa paslaptis slypi vietiniuose produktuose, iš už Atlanto atsivežant tik autentišką Lotynų Amerikos krašto cinkelį, kurio nerasi mūsų šalyje.
Organizatorių nuotr.
„Šiaurietiškas mentalitetas remiasi principu stengtis naudoti kuo daugiau vietinių produktų, todėl net 80 proc. produktų, naudojamų virtuvėje, gauname tiesiai iš Lietuvos ūkių. Dabar itin populiaru ragauti naujų skonių, per kulinariją pažinti kitas šalis, kitas kultūras. Visgi, daugelis įsivaizduoja, kad meksikietiška virtuvė yra tik kesadilijos, buritai ar takai, tačiau mes norime parodyti, kad net ir tradicinius patiekalus galima paruošti moderniai ir šiuolaikiškai“, – teigė restorano virtuvės šefas R. Vasiliauskas.
Mes norime parodyti, kad net ir tradicinius patiekalus galima paruošti moderniai ir šiuolaikiškai.
Šventiniame atidarymo renginyje būrys susirinkusių svečių mėgavosi gardžiu maistu, meksikietiškais gėrimais ir užkūrė pietietiško ritmo vakarėlį kartu su grupės „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ pasirodymu. Linksmybių kupina atmosfera čia kaitins kiekvieną vakarą, o į „La Papa Loca“ galima užsukti ne tik dėl gastronominių patirčių, bet ir dėl gardžių kokteilių, tekilos degustacijų ir savaitgaliais gyvai skambančios didžėjų muzikos.
Spalvinga ir aromatinga meksikietiška virtuvė neatsiejama ir nuo tradicinio gėrimo – tekilos, todėl restorano bare – plati distiliuotų agavų enciklopedija, ne tik per skonį, bet ir per legendas pasakojanti istorijas apie tekilos kelią Meksikos žemėje.
„Asortimente turime daugiausia tekilos rūšių visame Kaune – 124 skirtingas tekilas, virš 50 butelių meskalio ir net limituoto leidimo gėrimų, kurių pasaulyje pagaminta tik 1,5 tūkst. Prie baro kuriame kraftinius kokteilius, dauguma jų – tekilos pagrindu. Norime, kad restorano svečiai išeitų ne tik sotūs ir laimingi, bet ir įgavę naujų žinių apie tekilos kelią – gamybą, procesą, brandinimą, istoriją. Rengsime degustacijas, o prie stalų kviesime paragauti paruoštus tekilos rinkinius, leidžiančius visais receptoriais prisiliesti prie meksikietiškos kultūros“, – tikina baro vadovas Vilius Aleksandravičius.
Organizatorių nuotr.
Lotynų Amerikos dvasios netrūksta ir restorano interjere, prie kurio prisidėjo garsus šalies floristas Mantas Petruškevičius. Jo sukurtas bananmedžių šakų tunelis išsyk nukelia į šiltus kraštus, o rankomis pinti šviestuvai praeivių akis traukia net pro langus nuo Laisvės alėjos.
Naujausi komentarai