Pereiti į pagrindinį turinį

Drama Savanorių prospekte: nukentėjo ir Stafordšyro terjero šeimininkė, ir jos augintinis

2024-10-10 13:20

Portalui kauno.diena.lt pavyko sužinoti daugiau trečiadienio vakaro dramos viename Savanorių prospekto devyniaaukštyje, per kurią nukentėjo Stafordšyro terjerą auginanti moteris, aplinkybių. Paaiškėjo, kad tokiomis aplinkybėmis, kuriomis tai įvyko, taip pat galėjo pasielgti ir ne kovinis šuo, kuriems priskiriama minėta jų veislė. Be to, šio įvykio metu nukentėjo ir pats šuo.

Pranešimas skambėjo kraupiai

Kaip jau rašyta, Bendrajam pagalbos centrui apie šį įvykį buvo pranešta spalio 9 d. 18.39 val.

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, skambučių buvo ne vienas. Apie tai, kad kaimynė šaukiasi pagalbos, pranešė ir šio daugiabučio gyventojai.

Į Bendrąjį pagalbos centrą paskambinęs moters sūnus teigė, kad jų Stafordšyrų veislės šuo užpuolė ir sukandžiojo mamą. Bute – daug kraujo. Mama – galimai be sąmonės. Jiedu užsidarę kambaryje ir negalės į pagalbą kviečiamų specialiųjų tarnybų atstovams atidaryti buto durų.

Į įvykio vietą atvykus greitosios medikams, policijai ir ugniagesiams gelbėtojams, šių ištraukiamomis kopėčiomis, pastatytomis prie buto, iš kurio skambinta ir kuris, kaip paaiškėjo, – antrame aukšte, balkono, policija pateko jo vidun. Ir prieš suteikdama pagalbą ten esantiems žmonėms, panaudojo prieš agresyviai šunų veislei priskiriamą keturkojį elektrošoką, po ko jis buvo uždarytas į vieną iš kambarių.

Edgaro Cickevičiaus nuotr.

Pagalbos reikėjo ir šuniui

Šunį neutralizavusiems policijos pareigūnams į butą įleidus greitosios medikus, šie išvežė jame gyvenančią 48-erių metų moterį, kuriai buvo įkąsta į rankos dilbį, į Klinikas. Kartu su mama ten išvyko ir septyniolikmetis sūnus, nors šis, pirminiais duomenimis, įvykio metu fiziškai beveik nenukentėjo.

Šuns šeimininkams išvykus greitosios automobiliu, policija liko laukti iš Marijampolės atvykstančio ten įsikūrusių gyvūnų globos namų, sudariusių sutartį su Kauno savivaldybe dėl pagalbos panašiais atvejais, atstovo.

Šių globos namų direktorius, pats vykęs vakar į Kauną, šiandien portalui kauno.diena.lt pasakojo, kad jokių problemų paimant iš buto Stafordšyro terjerą, nebuvo. Tačiau keturkojui reikėjo skubios veterinaro pagalbos, nes jis buvo sužalotas – konstatuota ne viena pjautinė žaizda nugaroje ir šonuose. Tačiau pavojus šio apie penkerių-septynerių metų pakankamai įmitusio patino gyvybei negrėsė. O parsivežus jį į Marijampolę, minėtos žaizdos susiūtos.

Vienas pažeidimas – jau aiškus

„Šiandien šuo – pakankamai žvalus ir laukia savo šeimininkų“, – reziumavo jį priglaudusios įstaigos vadovas, atskleisdamas, kad jau skambino, panašu, kad šiuo metu užsienyje esantis keturkojo šeimininkas, kuris ne tik domėjosi augintinio būkle, bet ir teigė, kad rytoja atvyks jo pasiimti.

Anot minėto pašnekovo, šuo – čipuotas. Ir, kaip teigė jį išsivežant kaimynai, buvo dresuojamas. Tačiau dar neaišku, ar tai – grynaveislis Stafordšyro terjeras, ar mišrūnas. Leidimai laikyti pastaruosius neišduodami. O laikyti grynaveislį šios veislės šunį galima tik privačioje valdoje.

Taigi, vienas pažeidimas, už kurį gresia atsakomybė, šio šuns šeimininkams – jau aiškus, nes jis buvo laikomas daugiabutyje.

Tačiau, panašu, kad administracinio nusižengimo protokolo surašymu šio specialiąsias tarnybas ant kojų sukėlusio įvykio tyrimas ir baigsis. Kaip jau rašyta, kol kas policija atlieka jo aplinkybių patikslinimą ir yra surinkusi pirminę medžiagą pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį, numatantį atsakomybę už nesunkų sveikatos sutrikdymą dėl neatsargumo. Tačiau, pagal pirmines šio įvykio aplinkybes, niekas šuns ant nukentėjusiosios nesiundė.

Edgaro Cickevičiaus nuotr.

Reagavo šuniškai

Pirminiais duomenimis, viskas įvyko per nukentėjusiosios barnį su septyniolikmečiu sūnumi, į kurį keturkojis reagavo šuniškai. Ir pagal pasekmes beveik aišku, kieno pusę palaikė.

Daugiau žmonių įvykio metu namuose nebuvo.

Pirminiais duomenimis, į moters ranką šuo krimstelėjo, šiai bandant jį sutramdyti. Ir panašu, kad padaryta žaizda – iš rimtesnių, nes po įvykio į gydymo įstaigą išvežta nukentėjusioji tebebuvo ten ir šiandien ryte.

Ji teigė stvėrusi peilį po to, kai šuo įsikabino jai į ranką.

Ir policijos, ir šunį priglaudusios įstaigos atstovai akcentavo, kad tolesnis šio keturkojo likimas – šeimininkų rankose. Tik jiems spręsti, ką su juo daryti toliau.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų