Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno milijonieriaus nužudymu įtariamas paauglys – pakaltinamas

2016-01-06 16:34
A. Rapalio laidotuvės A. Rapalio laidotuvės A. Rapalio laidotuvės

Aurimo Rapalio nužudymą tiriantys Kauno teisėsaugininkai sulaukė įtariamajam skirtos psichiatrinės ekspertizės atsakymo. Ją atlikę Vilniuje įsikūrusios Teismo psichiatrijos tarnybos Vaikų ir paauglių teismo psichiatrijos specialistai konstatavo, kad, nepaisant nuo vaikystės turimų tam tikrų vystymosi sutrikimų, iš Ruklos kilęs 17-metis Edgaras J. yra pakaltinamas.

Sulaukus šios išvados, beliko pareikšti šiam nepilnamečiui galutinį įtarimą.

Jeigu neįvyks nenumatytų dalykų, ketinama perduoti šią bylą Kauno apygardos teismui iki vasario pabaigos, t.y. Edgarui J. jau tapus pilnamečiu.

Nepaisant to, maksimali jam gresianti bausmė už 31-erių metų A.Rapalio nužudymą – laisvės atėmimas iki dešimties metų.

Kaip jau rašyta, Edgaras J. atkakliai tvirtina, kad atėjo tą lemtingą pernykštės gegužės 28-osios vakarą pas savo 14 metų vyresnį draugą į jo prabangius apartamentus I.Kanto gatvėje, gviešdamasis vieno iš prabangios jo kolekcijos automobilių – sportinio „Ferrari 458 Italia“, su daugeliui pavydą kėlusiu valstybiniu numeriu „69“.

Šis, kaip ir kiti A.Rapalio automobiliai, stovėjo požeminiame daugiabučio, vadinamo „Bokštu“, garaže. Išvairuoti jį iš ten turėjo jo 26-erių metų brolis Edvinas, kuris teistas jau šešis kartus.

Tačiau pastarasis, apklaustas šioje byloje specialiuoju liudytoju, t. y. asmeniu, duodančiu parodymus apie galimai paties padarytą nusikaltimą, jaunesniojo brolio versiją paneigė.

Ar Edvino J. statusas, perduodant šią bylą teismui, nesikeis, teisėsaugininkai dar sprendžia.

Belaukdamas nuosprendžio už A.Rapalio nužudymą, Edgaras J. jau išgirdo du Jonavos rajono apylinkės teismo nuosprendžius – dėl plėšimo ir vagystės, įvykdytų dar iki suėmimo šioje byloje.

Netrukus minėtas teismas turėtų jam skelbti ir trečią nuosprendį – dėl nusikaltimo, savotiškai primenančio milijonieriaus žmogžudystę. Tik tada Edgaras J. gviešėsi su bendraamžiais vieno Ruklos gyventojo ne pirmos jaunystės automobilio „Audi 80“ raktelių, dėl kurių naktį įsibrovė į nusižiūrėtos aukos butą, šiai kietai miegant. Už šį nusikaltimą prokurorė siūlo skirti Edgarui J. vienerių metų ir septynių mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

A.Rapalio nužudymu įtariamas paauglys teigia palaukęs, kol atsiguls ir į aukas nusižiūrėtas jo draugas milijonierius. O po to pasiėmė iš virtuvės peilį. Tačiau užpultasis pasipriešino ir, būdamas sunkiai sužeistas, sugebėjo pasiekti laiptais pirmąjį aukštą bei paprašyti, kad apsauga iškviestų jam greitąją.

A.Rapalis mirė Kauno klinikose. Anot velionio motinai bei broliui atstovaujančio advokato, ar reikšti Edgarui J. kokį nors ieškinį, bus sprendžiama susipažinus su byla. Kol kas šis procesas, galintis pakoreguoti teisėsaugininkų planus iki vasario pabaigos perduoti bylą teismui, dar nėra prasidėjęs.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų