Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno rajono gyventojas kaltinamas disponavimu kvaišalais, narkotikų kontrabanda

2024-09-30 15:01 diena.lt inf.

Kauno apygardos prokuratūros prokuroras teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje Kauno rajono gyventojui pareikšti kaltinimai dėl disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu bei kvaišalų kontrabandos, pranešė prokuratūra.

Asociatyvi Pixabay nuotr.

Anot teisėsaugos, baudžiamosios bylos duomenimis, 2023 m. kovo pabaigoje kaltinamasis iš Ispanijos į Lietuvą, kaip įtariama, pargabeno labai didelį kiekį narkotinių medžiagų – kanapių. Minėtas vyras, gabendamas narkotines medžiagas iš užsienio, nepateikdamas muitinės kontrolei turėtų daiktų, bandė kirsti Lietuvos valstybės sieną Kalvarijoje, tačiau pasienio poste buvo sustabdytas teisėsaugos pareigūnų.

Nurodoma, kad atliekant kratas vyro automobilyje, buvo aptiktos keturios specialiai įrengtos slėptuvės, skirtos kvaišalų gabenimui, kuriose teisėsaugos pareigūnai rado ir paėmė beveik 11 kilogramų kanapių antžeminių dalių.

Tyrimo metu nustatyta, kad kaltinamasis, kaip įtariama, turėdamas tikslą platinti narkotines ar psichotropines medžiagas, sodo namelyje laikė labai didelius kiekius minėtų medžiagų. Atlikdami kratą sodo namelyje policijos pareigūnai rado ir paėmė apie 90 gramų glotniagalvių genties grybų vaisiakūnių, apie 7 gramus kanapių dervos bei kitų rūšių kvaišalų.

Anksčiau du kartus teistas vyras savo kaltę pripažino ir nuoširdžiai gailisi.

Baudžiamasis kodeksas už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėtą disponavimą labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu numato laisvės atėmimo bausmę nuo dešimties iki penkiolikos metų. Už narkotinių ar psichotropinių medžiagų kontrabandą numatyta laisvės atėmimo bausmė nuo dešimties iki aštuoniolikos metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų