Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno ugniagesiai atskleidė, kas kelia didžiausią nerimą atslūgus COVID-19 bangai

2020-06-15 11:08 diena.lt inf.

Ar esate tikri, kad išeidami iš namų neplikote įjungto lygintuvo ar ant viryklės verdančio puodo? Tai viena dažniausių baimių, kuri kelia jaudulį pradėjus eiti į darbą po koronaviruso.

Vilmanto Raupelio nuotr.

Šiais metais šalies ugniagesiai gelbėtojai jau per 430 kartų vyko atidaryti durų. Bene dažniausiai šią gelbėjimo operaciją tenka atlikti Kauno ugniagesiams gelbėtojams. Šioje apskrityje dėl šios priežasties vien šiemet jie buvo kviesti net 120 kartų.

„Labai norėtųsi gyventojams palinkėti atsakingumo, kurio vis dar trūksta. Žmonės išeina iš buto palikę verdančius puodus, pamiršę išjungti elektros prietaisus, – sako Kauno priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos 1-osios komandos viršininkas Juozas Karkazas. – Dažnos ir tokios situacijos, kai išeinama į laiptinę, užmiršus raktus, o buto durys užsitrenkia, už jų vieni lieka mažamečiai vaikai.“

Labai norėtųsi gyventojams palinkėti atsakingumo, kurio vis dar trūksta.

Pasak. J. Karkazo, ugniagesiams dažnai tenka talkinti greitosios pagalbos medikams, kai šie atvyksta pas sunkiai susirgusius gyventojus, neįstengiančius atrakinti durų: „Tokiose situacijose atsiduria daug garbaus amžiaus žmonių, kurie gyvena vienui vieni. Štai ir praėjusią savaitę teko atidaryti duris, nes močiutė, nutarusi nusimaudyti, įlipo į vonią, bet pati jau neįstengė iš jos išlipti.“

Būna ir kuriozinių atvejų, kai paskambinę kaimynai, išgirdę, kad šalia esančiame bute kuris laikas loja šuo, baimindamiesi galimos nelaimės, skambina 112. Atvykę ugniagesiai, per balkoną kopėčiomis patenka į butą, bet paaiškėja, kad gelbėti nėra ko, nes kaimynas jau grįžo į namus... pro duris.

Ugniagesiai džiaugtųsi, kad norint pateikti į vidų, jiems netektų laužti durų, gadinti užraktų ar daužti langų. Deja, tokie atvejai, kai gyventojai palieka raktus pas kaimynus, nėra dažni. Atvirkščiai, neretai šalia gyvenantys vieni su kitais nebendrauja ir netgi vieni kitų nepažįsta.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų