Pereiti į pagrindinį turinį

Mįslinga nelaimė Vilijampolėje: apie tetos dingimą policijai pranešęs sūnėnas pats ją ir surado

2024-07-10 07:32 diena.lt inf.

Antradienio popietę iš Nemuno ties 4-uoju Raudondvario taku, esančiu Vilijampolėje, ištrauktas 73-ejų metų moters kūnas. Pirminės jo apžiūros metu jokių išorinio smurto žymių nepastebėta, tačiau tradiciškai tokiais atvejais pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Asociatyvi S. Lisausko/BNS nuotr.
Turinys

Apie tai, kad mato Nemuno užutėkyje ties laivų remonto dirbtuvėmis bei žiemos uostu – apie keturi-penki metrai nuo kranto plūduriuojantį tetos, kuri galimai paskendo, kūną, Bendrajam pagalbos centrui 13.43 val. pranešė nelaimėlės sūnėnas. Išvakarėse jis jau buvo pranešęs ir apie tetos dingimą. Tačiau, anot policijos atstovės, jos paieška dar nebuvo paskelbta.

Radinio vieton atskubėję Kauno ugniagesiai gelbėtojai, patikslinę, kad kūnas plūduriuoja apie du-trys metrai nuo kranto, dėl viso pikto, kol neatvyko policija, prie jo nesiartino.

Galiausiai senolės palaikai iš Nemuno ištraukti, o specialiąsias tarnybas kvietęs jos sūnėnas patvirtino, kad tai – dingusi jo teta. Tuo ši specialiųjų tarnybų operacija ties Vilijampolės dviračio tako pradžia nuo Lampėdžių prieigų ir buvo baigta.

Pradėjus ikiteisminį tyrimą dėl velionės mirties priežasties, beliko pabandyti atsakyti į klausimą, ar nelaimė įvyko besimaudant, ar tokia buvo pačios senolės valia.