Pereiti į pagrindinį turinį

Nakties drama: galimas nusikaltimo įkaltis sužalojo ugniagesių narą

2019-05-13 08:24

Šiąnakt, bandydamas policijos prašymu ištraukti iš vandens telkinio galimo nusikaltimo įkaltį, neeilinę traumą patyrė Kauno ugniagesių gelbėtojų naras. Pasak jo kolegų, to per daugiau kaip 20 metų, kai jų gretose egzistuoja šis padalinys, dar nėra buvę.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / Margaritos Vorobjovaitės nuotr.

Nelaimė įvyko, gavus iš policijos budėtojo prašymą ištraukti iš Marvos forto, esančio Akademijos miestelyje, dirbtinio vandens telkinio seifą.

Apie jį, pasak Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovės Justinos Kazragytės, 21.41 val. pranešė forto pakrantes tvarkęs Kauno tvirtovės asociacijos XI forto įgulos narys.

Ugniagesiai gelbėtojai policijos prašymą ištraukti seifą iš vandens telkinio gavo 22.40 val.

Į įvykio vietą išskubėję jų narai pirmiausiai šią apsišvietė. Vandenyje esantis seifas matėsi nuo kranto. Jis buvo vos už metro ir apie pusantro metro gylyje.

Ugniagesių narams bandant jį paversti, kad būtų patogiau ištraukti radinio viduje aptiktus dokumentus, vienas iš narų staiga pajuto, kad prispaustas jo kairės rankos smilius.

Pirminiais duomenimis, jis pateko į supjaustytą seifo dalį.

Nepaisant to, 1x0,5 m dydžio seifas buvo iškeltas iš vandens ir perduotas policijai. O jį traukiant susižalojęs naras – greitosios pagalbos medikams.

Nuvežus jį į Kauno klinikas, sutraiškytą kairiojo smiliaus dalį teko amputuoti.

Ar 26-erių nukentėjusysis grįš po gydymo į tarnybą, priklausys tik nuo jo apsisprendimo.

Pasak Kauno ugniagesių gelbėtojų, jų gretose yra ir daugiau asmenų, neturinčių visų pirštų. Tačiau, narai, kurių yra šešiolika, tokiomis aplinkybėmis ir taip tarnybos metu susižalojo pirmą kartą.

Kauno policija dar aiškinasi, kokie dokumentai aptikti ugniagesių gelbėtojų narą sužalojusiame seife ir kaip jis atsidūrė Marvos forto dirbtinio vandens telkinyje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų