Pereiti į pagrindinį turinį

Sukrečiantis radinys ties Petrašiūnų kapinėmis: pasitvirtino tik dalis šiurpios versijos

2024-08-17 16:05

Kaip jau rašyta, prieš mėnesį šalia Petrašiūnų kapinių buvo rastas, kaip teigta policijos suvestinėse, jau pradėjęs irti nežinomo vyro kūnas. Tomis pačiomis dienomis buvo kilusi panika ir tarp šunis auginančių Petrašiūnų gyventojų dėl kažkieno išmėtytų nuodų, pražudžiusių mažiausiai du keturkojus. Minėtas lavonas buvo aptiktas toje pačioje vietoje – miškelyje ties kapinėmis. Ikiteisminį tyrimą dėl nežinomojo mirties priežasties pradėję teisėsaugininkai buvo linkę atkreipti dėmesį ir į galimą šių įvykių sąsają.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / Eitvydo Kinaičio, E. Ovčarenko / BNS nuotr.

Nelaimė viena nevaikšto?

Nežinomo apie 50–55 metų, kaip teigta policijos suvestinėse, vyro kūnas buvo aptiktas liepos 21-ąją, kuri buvo sekmadienis, apie 21 val.

Tai buvo asmens, išėjusio pavedžioti į minėtą miškelį augintinio, radinys.

Portalui kauno.diena.lt pavyko išsiaiškinti, kad velionio rūbuose pareigūnai rado vyro, gimusio 1973 metais, asmens tapatybės kortelę.

Tačiau policijos suvestinėse teigta, kad velionio asmenybė – nežinoma, nes neįmanoma buvo nustatyti, ar jis ir minėto dokumento nuotraukoje užfiksuotas vyras – tas pats asmuo. Užtenka priminti, apie kokios būklės palaikus pranešta policijos suvestinėje, bei patikslinti, kad velionis gulėjo veidu į žemę.

Ilga kelionė per kopas

Remiantis minėtu dokumentu, pirmiausiai nustatyta, kad jo savininkas – kaunietis, nes jis buvo ne tik čia gimęs, bet ir ši kortelė buvo išduota Kaune.

Be to, ir jos savininko padaryti administraciniai nusižengimai, kurie paprastai išlieka archyvuose penkerius metus, buvo registruoti Kaune.

Tačiau toliau susidurta su problemomis, nes paaiškėjo, kad dokumento savininko tėvai – mirę, o jis – išsituokęs.

Galiausiai pavyko rasti Kauno rajone gyvenantį dokumento savininko brolį, pas kurį jis buvo deklaravęs gyvenamąją vietą.

Įtarimų daugėjo

Dokumento savininko brolis teigė matęs galimą velionį prieš vienerius metus.

Tačiau padėjo policijai atpažinti jo palaikus. Ir teigė, kad niekas iš jų artimųjų Petrašiūnų kapinėse nėra palaidotas. Taigi, prielaida, kad mirtis velionį galėjo ištikti susijaudinus po jų kapų aplankymo, atkrito.

Tačiau, padedant broliui, paaiškėjo, kad velionis, vedęs asocialų gyvenimo būdą, neturėjo pastovios gyvenamosios vietos, t. y. buvo benamis. O tai davė peno prielaidai, kad savo augintinių netektį išgyvenančių Petrašiūnų gyventojų minėti mėsos gabalai su nuodais, išmėtyti miškelyje, kuriame aptiktas lavonas, galėjo sugundyti ir šį benamį.

Jo palaikų skrodimą atlikę teismo medicinos ekspertai įvardijo tik preliminarią mirties priežastį – nepatikslintas širdies sustojimas. Paskirti papildomi tyrimai, kas galėjo jį sukelti. Jų atsakymo dar nėra.

Užsikabinta už dar vieno radinio

Atmesta ir prielaida, kad velionio palaikai, sprendžiant iš jų būklės, galėjo pragulėti miškelyje ilgėliau. Tiesiog tomis dienomis buvo labai karšta. O prie lavono rastas vandens buteliukas su čekiu, kad šis gėrimas buvo pirktas ne per toliausiai esančioje parduotuvėje tą pačią liepos 21-ąją. Tik 12.22 val., t. y. likus mažiau kaip devynioms valandoms iki palaikų aptikimo.

Tačiau prie jų buvo rasti ir keli švirkštai. Be to, buvo nustatyta, kad velionis buvo prieš kurį laiką gydytas nuo šios priklausomybės.

Tiesa, ar šių švirkštų turinio liekanos ir velionio organizme aptiktos medžiagos – tarpusavyje susijusios, atsakymų dar nėra.

Tačiau labiau linkstama prie narkotikų perdozavimo, o ne prie nusinuodijimo šunims skirtais nuodais versijos. Nors, kol nėra galutinių ekspertų išvadų, dar visiškai neatmesta ir pastaroji.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų