Pereiti į pagrindinį turinį

Ant pirmojo ledo – šiurpūs šou

2022-11-22 07:23

Pirmasis šaltukas ant vandens telkinių suformavo dar tik vos dviejų centimetrų storio leduką. Tačiau praeiviai jau užfiksavo mažamečius, trypčiojančius ant Reikjaviko gatvės tvenkinio.

Pavojus: neatsispyrę smalsumui vaikai jau mėgina pirmąjį tvenkinių ledą. Ugniagesiai perspėja, kad tokie bandymai gali baigtis tragedija.
Pavojus: neatsispyrę smalsumui vaikai jau mėgina pirmąjį tvenkinių ledą. Ugniagesiai perspėja, kad tokie bandymai gali baigtis tragedija. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Ne perspėjo, o filmavo

Savaitgalį socialiniame tinkle kretingiškiai publikavo vaizdo įrašą, kuriame buvo užfiksuoti du vaikai, išbandantys pirmąjį ledą.

"Mačiau. Baisu. Labai neatsakingas elgesys. Buvo matyti, kad veiksmas vyko Klaipėdoje, gyventojai atpažino netoliese esančią cerkvę, Kretingoje tokios cerkvės nėra", – kalbėjo Kretingos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Eugenijus Bertašius.

Jis priminė, kad vaikams iš viso yra draudžiama lipti ant ledo.

Tokie dabar laikai, pirmiausiai filmuojama ir į feisbuką dedama.

"Kol savivaldybė nepranešė, kad ledo storis yra saugus, ant ledo lipti draudžiama. Turėjome tik kelias šaltas naktis, to dar tikrai neužtenka, kad susiformuotų saugus ledas. Reikia ne vienos paros, kad susiformuotų toks ledas, kuris išlaikytų bent vieno žmogau svorį", – paaiškino E. Bertašius.

Iš socialinio tinklo filmuota medžiaga su dviem vaikais vėliau dingo.

"Keista, kodėl vaikų nedrausmino praeivis ar praeivė. Tokie dabar laikai, pirmiausiai filmuojama ir į feisbuką dedama. Gal pirma reikėjo nuo ledo nuvaryti vaikus?" – stebėjosi ugniagesių vadas.

Vaidas Masiliauskas. Asmeninio archyvo nuotr.

Nuo telkinio – į ligoninę

Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Pajėgų valdymo skyriaus viršininkas Vaidas Masiliauskas prisiminė, kad prieš dešimtmetį kaip tik tame pačiame tvenkinyje, kuris yra netoli "Smeltės" progimnazijos, skendo keli vaikai.

"Gal prieš dešimt metų buvo toks skaudus įvykis kaip tik tame pačiame tvenkinyje. Nors telkinys ir išvalytas, ten didelio gylio nėra. Tačiau mažam vaikui įlūžus, jis greitai sušaltų", – perspėjo V. Masiliauskas.

Ugniagesys prisiminė nelaimę, įvykusią 2012 m.

Tą kartą šiame tvenkinyje įlūžo du maždaug 10–12 metų vaikai.

Vieną berniuką išgelbėjo du pro šalį ėję vyrai. Netoliese gyvenantį vaiką draugai nuvedė namo.

Ledas toks plonas, kad jis dabar kelia mirtiną pavojų.

Antrąjį vaiką iš tvenkinio ištraukė ugniagesiai. Medikams pavyko berniuką atgaivinti, jo širdis plakė, jis buvo nuvežtas į Klaipėdos vaikų ligoninės reanimacijos skyrių.

Po savaitės tuomet Klaipėdoje buvo užfiksuota ir antra nelaimė. Į Brožynų gatvėje esantį tvenkinį įlūžo berniukas ir mergaitė. Abu vaikus, iki kaklo besimurkdančius vandenyje, išgelbėjo praeivis.

Nelaimė nutiko tuomet, kai vaikai po pamokų Pajūrio mokykloje žingsniavo namo.

Devynerių mergaitė su dešimtmečiu bendramoksliu nusprendė paslidinėti ant nedidelio tvenkinio, esančio greta vieno prekybos centro.

Kojomis nesiekė dugno

Iš pradžių įlūžo berniukas, o vėliau ir mergaitė. Abu vaikai kojomis nesiekė tvenkinio dugno. Vaikų galveles virš ledo pamatė dvi moterys, ėjusios pro šalį.

Į pagalbą atskubėjo mašina pro šalį važiavęs vyriškis, jis ir šoko į vandenį.

Devynmetė vandenyje pametė batukus, vaikai taip sušalo, kad juos teko skubiai gabenti į šalia esantį sveikatos centrą, kur ir buvo iškviesta greitoji medicininė pagalba.

"Ledas toks plonas, kad jis dabar kelia mirtiną pavojų. Savaitgalį bus atšilimas, vadinasi, ledas dar labiau plonės. Dabartinis ledas traška, jis duoda ženklą, kad nėra saugus. Vaiką mirtis nuo šalčio gali ištikti labai greitai. Tėvams pats laikas su atžalomis kalbėtis apie ledą", – akcentavo V. Masiliauskas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų