Quantcast

Ąžuolų giraitė pastebimai keičiasi: baigs tvarkyti jau šiemet

Labiau užmirštą teritoriją nei rekreacinę zoną anksčiau priminusi Ąžuolų giraitė mainosi. Jau šiemet ji turėtų būti baigta tvarkyti. Vis dėlto net ir keliskart su gyventojais derintas projektas dar sulaukia pastabų.

Ąžuolų giraitės sutvarkymo darbai startavo pernai: imtasi rengti naujus pėsčiųjų takus, o senus – atnaujinti, pradėtos įrengti žaidimų ir sporto zonos, šunų vedžiojimo aikštelės.

Šiemet darbai tęsiami – prie atnaujinamų takų statomi suoliukai, šiukšlių dėžės, įrengiamas apšvietimas ir pan.

Projektas apima ir želdynus bei tvenkinio pakrantes. Kai kurias ketinama atnaujinti rugsėjo ir spalio mėnesiais, nes tam tikrus numatomus augalus sodinti galima tik tokiu metu.

Nors parkas keičiasi, teigiama, kad vykdant projektą išvengta vertingų medžių šalinimo.

"Neiškirtome nė vieno ąžuolo. Pašalinome tik žaibo suskaldytus, nudžiūvusius medžius", – informavo Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vyriausioji specialistė Regina Dekėrytė.

Tačiau kai kurie gyventojai jau vardija, jų akimis, pastebėtus projekto trūkumus.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Žmonėms kliūva greta atnaujintų takų įkurdinti suoliukai. Piktinamasi, kad sėdintieji ant esą pernelyg arti tako pastatytų suoliukų kojas turės laikyti ant tako dangos ir nuolat saugotis, jog nebūtų užkliudyti dviratininkų ar pėsčiųjų.

Tokie argumentai nustebino projektui vadovaujančią savivaldybės darbuotoją.

Anot jos, suoliukai tokiu principu statomi visuose miesto parkuose, toks yra standartas. Be to, projektas buvo ne kartą svarstomas su gyventojais, tačiau būtent tokių pastabų nesulaukta.

Neiškirtome nė vieno ąžuolo. Pašalinome tik žaibo suskaldytus, nudžiūvusius medžius.

"Kai kurie gyventojai pasipiktino, kad suoliukai numatyti netoli žmonių namų. Buvo baiminamasi, kad esą čia rinksis jaunimas, triukšmaus", – prisiminė R. Dekėrytė.

Žmonėms kliūva dar ir tai, kad kai kuriuos naujai įrengtus šviestuvus užstoja medžių šakos. Šiuos trūkumus dar ketinama pašalinti.

"Projektas rengtas ir statybą leidžiantis dokumentas gautas seniau, per tą laiką medžiai paaugo, tačiau tokiose vietose dar bus genimos šakos, jos neturėtų užstoti šviestuvų", – patikino pašnekovė.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Vis dėlto specialistai apibendrina, kad projektas, kuriam daugiau nei 1 mln. eurų skiria ES, įgyvendinamas sklandžiai.

Darbus numatoma pabaigti per šiuos metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
iš giraitės liks betono džiunglės. Antims nebėr kur pasislėpti, visi krūmai panaikinti

buduliams

buduliams portretas
visada atsiras nepatenkintų budulių.Tokia jau kaimiečių prigimtis

Gyventojas

Gyventojas portretas
Dėl išasfaltuoto pagrindinio tako yra pastabų, jau dabar renkasi vanduo kai kuriose vietose, susidaro pelkės. Takas nekokybiškai ispiltas, juo važinėjasi vikšriniai traktoriai, yra pridaryta skylių.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių