Pereiti į pagrindinį turinį

Gyvą vyrą policija paskelbė nužudytu: per savo laidotuves dukrai įrodinėjo esąs nemiręs

2022-03-24 18:10 diena.lt inf.

Po operacijos ligoninėje sveikstantį vyrą policija oficialiai paskelbė nužudytu ir leido artimiesiems kremuoti. Likus kelioms minutėms iki urnos išnešimo, mirusiu laikytas tėvas paskambino gedinčiai dukrai. Apie savo mirtį jis sužinojo netikėtai – iš Ligonių kasos, praneša LNK.

Asociatyvi Freepik.com nuotr.

44-erių Tomas gydomas vienoje Klaipėdos ligoninėje. Vyras – po operacijos ir turi įrodinėti, kad yra gyvas. Dokumentai rodė priešingai, net vaistų neva mirusiam niekas negalėjo išrašyti.

„Pasiskambinau ten, kur deklaruota mano gyvenimo vieta. Man pasakė: „Jūs miręs, turiu jūsų mirties liudijimą“, – pasakojo palangiškis T. Neimontas.

Vyras sakė, kad jam vos širdis neplyšo paskambinus dukrai. Ši patyrė šoką sužinojusi, kad tėvas gyvas. Ji paaiškino, kad kaip tik dabar vyksta laidotuvės ir greit urną su pelenais išneš iš šarvojimo salės. Kad patikėtų, jog skambina ne iš anapus, tėvas dukrai atsiuntė ir nuotrauką.

„Ji man atsiuntė laidotuvių nuotraukas, aš jai greitai paskambinau. Taip išsiaiškinom, kad esu gyvas, kad mane jau laidoja“, – prisiminė T. Neimontas.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

Taip stovėdama prie urnos, dukra sužinojo, kad tėvas nė nesiruošia mirti, nors neva jo urną artimiesiems perdavė policininkai. Jiems teko urną su kito žmogaus pelenais atsiimti.

Tomas žino ir kas vietoj jo kremuotas ir ketintas palaidoti – tai vienuolika metų jaunesnis buvęs ligoninės palatos draugas Vytautas.

„Tas žmogus gydėsi toje pačioje ligoninėje, kaip ir aš. Tik jį anksčiau išleido. Kadangi čia jaunų žmonių nelabai buvo, tai mes su juo susibendravome“, – sakė T. Neimontas.

Ji man atsiuntė laidotuvių nuotraukas, aš jai greitai paskambinau. Taip išsiaiškinom, kad esu gyvas, kad mane jau laidoja.

Kovo pradžioje viename penkiaaukštyje rastas nužudytas vyras. Mirtinai sumuštas jis atrastas penkto aukšto laiptinėje. Įtariamųjų tada policijai ilgai neteko ieškoti – jie buvo sulaikyti čia pat, penktame aukšte. Tik dėl girtumo juos buvo sunku apklausti. Vienam vyrui buvo nustatytas 3,5 prom., kitam – 3,5 prom. girtumas. Bet rekordininkė – kaip liudininkė apklaustas buto penktame aukšte savininko sugyventinė. Moteris į alkoholio tikrintuvą įpūtė 4,37 prom.

Mirtinai sumušto vyro tapatybę policija manė nustačiusi, kai velionio drabužiuose rado paso kopiją. Taip smurto auka ir tapo Tomas. Vyras sakė, kad iš tiesų paso kopiją buvo davęs ligoninėje besigydžiusiam draugui – pagailėjo, kai šis buvo išleistas iš ligoninės ir neturėjo pinigų, tad davė socialinę kortelę, į kurią pervedama pašalpa.

„Daviau 200 eurų maisto kortelę, kad turėtų, už ką pragyventi. Ir savo paso kopiją, kadangi be kopijos jis negalioja. Ir jis dingo kaip į vandenį“, – kalbėjo T. Neimontas.

Vyras sakė negalintis suprasti, kaip dirba tyrėjai, kad nustatant, kas nužudytasis, pakanka popieriaus lapelio su paso kopija.

„Šiuo metu Klaipėdos apskrities vyriausiame policijos komisariate yra pradėtas vidinis patikrinimas. Jei jo metu bus nustatyta, kad pareigūnai netinkamai atliko savo pareigas, bus imtasi veiksmų pagal galiojančias procedūras“, – komentavo policijos atstovė Asta Kažukauskienė.

O per savo laidotuves neva prisikėlęs Tomas iki šiol sako turintis nemažai bėdų.

„Reikės vėl dabar darytis dokumentus, visos sąskaitos užblokuotos, niekur negaliu eiti“, – skundėsi jis.

Pareigūnai tikino atlikę visus būtinus veiksmus, kurie panaikino klaidingą mirties liudijimą, tad esą Tomas vėl pripažintas gyvu.

„Ruošiuosi kreiptis į teismą ir prisiteisti tiek moralinę, tiek finansinę žalą“, – tikino T. Neimontas.

Tik vyras sakė nerandantis galinčio padėti advokato.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų