Pereiti į pagrindinį turinį

Jaunos mamos košmaras: verkiau, nežinojau, kur dukra – ar gyva, ar nebegyva

2024-09-12 11:51 diena.lt inf.

Jauna mama kaltina Klaipėdos medikus, kad šie laiku neatpažino, kuo susirgo jos trejų mėnesių dukrelė. Iš Klaipėdos vaikų ligoninės kūdikis reanimobiliu parvežtas į Kauno klinikas. Mergaitei nustatytas sepsis ir meningitas. Dabar ji reanimacijoje kovoja dėl savo gyvybės.

LNK stop kadrai

„Pasiskambinau į Klaipėdos vaikų ligoninę, pediatrijos skyrių daktarei ir pasakiau, kad atsikėlėme, dukra pasituštino su kraujais, sakė stebėti, nes nėra būtinybės važiuoti į ligoninę“, – pasakojo pašnekovė.

Vaiko sveikata vakare blogėjo, iškvietė greitąją. Mama teigė, kad vaikas paguldytas į skyrių nustačius roto virusą. Po kelių dienų ligoninėje mergaitei blogėjo – pakilo temperatūra, vaikas nebevalgė.

„Temperatūra buvo 38,8. Pasakiau sesutėms, kad kviestų gydytoją, nes prasidėjo traukuliai, išvežėme į reanimaciją, pradėjo lašinti lašelines“, – šnekėjo mergaitės mama.

Man davė palatą, verkiau, nežinojau, kur dukra – ar gyva, ar nebegyva.

Mažylės sveikatai blogėjant, mama teigė prašiusi vaiką pervežti į Kauną, tačiau už tai esą buvo paprašyta susimokėti.

„Pirmadienį dieną prašiau, kad pervežtų į Kauno klinikas – nėra būtinybės, taip pat gydytų kaip čia arba susimokate 90 eurų ir mes jus pervežame“, – teigė mama.

Klaipėdos vaikų ligoninė tikino, kad pinigų iš mamos neprašė.

„Tas pinigų prašymas – visiškas šmeižtas, neteikiame pavėžėjimo paslaugos, negali būti tas klausimas net svarstomas“, – nurodė Klaipėdos vaikų ligoninės Vyriausio gydytojo pavaduotoja gydymui Diana Vaitkevičiūtė.

Gydytoja paaiškino, kodėl iš karto vaiko nevežė į Kauną.

„Mama prašė išvežti tą pačią dieną, kada ir buvo išvežtas, kadangi būklė buvo stabili, pacientė bus gydoma. Jeigu būklė negerės ar blogės, bus pervežta į Kauno klinikas“, – aiškino D. Vaitkevičiūtė.

Visgi kūdikiui pablogėjo. Reanimobiliu vežami tik pacientai, tad mama turėjo į Kauną vykti autobusu. Ji teigė, kad apie 17 val. paliko dukrą Klaipėdoje, o Kauno klinikose atsidūrė greičiau nei reanimobilis.

„Man davė palatą, verkiau, nežinojau, kur dukra – ar gyva, ar nebegyva. Nieko nežinojau, 22 valandą sesutė pasakė, kad dabar atvežė“, – šnekėjo mama.

Paaiškėjo, dėl ko vaikas atvežtas į Kauną vėliau nei čia atvyko mama.

„Naujagimių reanimobilis buvo išvykęs ir kada jis atvyko paimti pacientą, tas laikas galėjo būti toks“, – pabrėžė D. Vaitkevičiūtė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Vos mergaitė pateko į Kauną, jai nustatytas sepsis ir meningitas.

„Negalėjau patikėti, kodėl Klaipėdoje tokios baisios ligos nematė. Traukuliai vyko, temperatūra aukščiausia“, – sakė mama.

Tačiau Klaipėdos medikai tikino, kad ta pati diagnozė jau buvo nustatyta ir Klaipėdoje, kai vaikas pateko į reanimaciją.

„Visos diagnozės, kurios buvo pas mus, buvo patvirtintos tyrimais. Išvežtas pacientas iš reanimacijos su ta pačia diagnoze dėl ko gydomas ir ten“, – aiškino D. Vaitkevičiūtė.

Į Kauno klinikas naujagimė atvežta sunkios būklės.

„Jos būklė buvo sunki dėl išreikšto infekcinio proceso. Galime pasakyti, kad mergaitė serga nepatikslintos kilmės sepsiu ir meningitu, tai nulemia jos būklę. Nuo atvykimo iki dabar gyvybinės funkcijos yra stabilios“, – kalbėjo Kauno klinikų Naujagimių intensyvios terapijos skyriaus vadovė Ilona Aldakauskienė.

Kauno medikai sakė, jog reanimobilio važiavimo laikas didelės įtakos ligai neturėjo.

„Ar valanda anksčiau būtų pakeitusi taktiką, turbūt ne. Toks pervežimas netraktuojamas kaip didelės skubos“, – nurodė I. Aldakauskienė.

Tačiau dėl šio atvejo Klaipėdos vaikų ligoninė pradėjo tyrimą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų