Pereiti į pagrindinį turinį

Kaimyninių uostamiesčio savivaldybių vadovai sieks pakartoti sėkmę mero rinkimuose

2023-02-09 07:50

Kaimyninėse uostamiesčio savivaldybėse – Klaipėdos rajone, Palangoje, Neringoje ir Kretingoje – mero rinkimuose sėkmę pakartoti bandys visi dabartiniai šių savivaldybių vadovai. Su jais konkuruoja ir buvę parlamentarai, ir esami tarybų nariai, ir patyrę politikai, ir naujokai.

Planai: keturių uostamiesčio kaimyninių savivaldybių vadovai siekia dar vienos mero kadencijos.
Planai: keturių uostamiesčio kaimyninių savivaldybių vadovai siekia dar vienos mero kadencijos. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Vienintelė moteris

Klaipėdos rajone į mero postą pretenduoja 8 politikai.

Tai – Tautos ir teisingumo sąjungos (centristai, tautininkai) kandidatas, Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius 60-metis Sigitas Karbauskas.

Dar vienas pretendentas į Klaipėdos rajono merus – „valstiečių“ atstovas, dabartinis meras 62-ejų Bronius Markauskas.

Į mero postą rajone taikosi ir vienintelė moteris Ligita Liutikienė. 59-erių politikė yra socialdemokratė, dabartinė mero pavaduotoja.

Mero rinkimuose dalyvauja dar du Klaipėdos rajono tarybos nariai – politinio komiteto „Bendrai geriau“ atstovas 64-erių Vaclovas Macijauskas. Dar vienas rajono tarybos narys – Justas Ruškys – Liberalų sąjūdžio atstovas į merus. Jis pats jauniausias pretendentas, siekiantis Klaipėdos rajono mero posto. Politikui yra 32 metai.

Konservatoriai į rajono vadovus iškėlė buvusį katalikų kunigą, dabartinį Dauparų-Kvietinių seniūną Vytautą Tamašauską. 45 metų politikas vedęs ir turi vaikų.

Darbo partijos atstovas į merus Algirdas Virvičius – taip pat politikos naujokas. 63-ejų kandidatas dirba Klaipėdos higienos ir sanitarijos centre Kenkėjų kontrolės skyriaus vadovu.

Na, o Sauliaus Skvernelio vadovaujamos Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ kandidatas, siekiantis Klaipėdos rajono mero posto, yra 63 metų Edmundas Zbarauskas, pretendento anketoje prisistatantis policijos veteranu, buvęs Klaipėdos rajono policijos komisariato viršininkas.

Sąraše – žinomi vardai

Kretingos rajone į mero postą taip pat kandidatuoja 8 pretendentai.

Čia sėkmę antrai kadencijai mėgins pakartoti dabartinis rajono vadovas Antanas Kalnius. 50-metis meras yra politinio komiteto „Kretingos kraštas“ kandidatas.

Liberalų sąjūdis į Kretingos rajono merus iškėlė 42 metų Romualdą Jablonskį.

„Valstiečių“ kandidatė yra 61-erių uostamiesčio Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centro direktorė, Klaipėdos universiteto docentė Dalia Martišauskienė.

Konservatorių atstovas į Kretingos rajono vadovus yra 56 metų Dangiras Samalius, dabartinis Kretingos rajono tarybos narys.

Į merus Kretingos rajone pretenduoja ir jauniausia kandidatė, politinio komiteto „Už šviesią Kretingą“ atstovė, advokato padėjėja, 26 metų Justė Stonkutė.

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ kandidatas yra 38-erių Vidmantų seniūnas Rimvydas Šakinis.

Darbo partija kandidate į Kretingos vadovus iškėlė dabartinę rajono savivaldybės administracijos direktorę Jolitą Vaickienę. 52 metų politikė turi nemenkos patirties, ji – 2012–2016 m. kadencijos Seimo narė, buvusi Kretingos rajono mero pavaduotoja, 2009–2011 m. savivaldybės administracijos direktorė.

Socialdemokratų kandidatas į Kretingos rajono merus – 33-ejų Egidijus Viskontas, buvęs žemės ūkio viceministras, 2021–2022 m. Kretingos rajono savivaldybės administracijos direktorius.

Iš viso Neringos savivaldybėje dėl 18 mandatų konkuruoja 90 kandidatų.

Neringoje – vyriška kompanija

Neringoje kandidatų į merus sąrašas pats trumpiausias, čia į savivaldybės vadovo postą pretenduoja vos keturi politikai.

Trečią kartą pakartoti sėkmę bandys dabartinis Neringos meras Darius Jasaitis, jis šįkart atstovauja Demokratų sąjungai „Vardan Lietuvos“. 49-erių politikas mero poste yra nuo 2013 m.

Liberalų sąjūdis į merus Neringoje kelia advokato padėjėją 30-metį Matą Lasauską.

Neringos savivaldybės tarybos narys, socialdemokratų kandidatas 63 metų Arvydas Mockus irgi siekia Neringos mero posto. Politikas 2012–2016 m. buvo Seimo nariu, o prieš tai – Šiaulių miesto tarybos nariu.

Dar vienas pretendentas į šio kurorto vadovus yra konservatorių kandidatas, dabartinis Neringos savivaldybės tarybos narys Laurynas Vainutis. Politikui – 44-eri.

Iš viso Neringos savivaldybėje dėl 18 mandatų konkuruoja 90 kandidatų.

Tarp kandidatų – trys moterys

Palangoje mero posto irgi siekia 8 politikai. Tarp jų – trys moterys. Palangos miesto tarybos narė, socialdemokratų kandidatė į merus yra 32 metų Svetlana Grigorian.

Jos konkurentė – 2013–2016 m. buvusi švietimo ir mokslo viceministrė, „Laisvės ir teisingumo“ atstovė 70-ies Genoveita Krasauskienė.

Dar viena moteris, siekianti tapti Palangos vadove, yra 38-erių Šventosios seniūnė Veronika Skeberdytė. Ji išsikėlė pati.

„Valstiečių“ kandidatas į Palangos mero postą yra 49 metų Darius Kubilius.

O jo bendrapavardį Joną Kubilių į merus kelia Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“. Šiam politikui – 35 metai.

Lietuvos žaliųjų partija į Palangos merus kelia Dovydą Petrošių, jam – 36-eri.

Lietuvos regionų partijos atstovas į Palangos merus – 60-metis verslininkas Eimutis Židanavičius.

O konservatorių atstovas į merus – dabartinis Palangos vadovas Šarūnas Vaitkus, kuris šiame poste yra jau nuo 2011 m.

47-erių politikas praėjusiuose rinkimuose laimėjo dar pirmajame ture, toli palikęs savo konkurentus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų