Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdiečiai per pusmetį turi nusišveisti sienas

2012-12-20 07:13
Klaipėdiečiai per pusmetį turi nusišveisti sienas
Klaipėdiečiai per pusmetį turi nusišveisti sienas / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Klaipėdiečiai jau dabar turėtų susirūpinti grafitininkų „išgražintais“ pastatų fasadais. Savivaldybė skyrė pusmetį terlionėms nuvalyti, o to nepadariusieji bus auklėjami baudomis.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistai nuo kitų metų gegužės 1 dienos pradės griežčiau tikrinti, ar savininkai tinkamai prižiūri pastatų fasadus.

Statinių valdytojams ir naudotojams, nepasirūpinusiems grafičių nuvalymu, bus skiriamos baudos.

„Elgsimės taip, kaip su nelegalių reklamų savininkais. Pastatų valdytojams ir naudotojams duodame laiko susitvarkyti. Informuojame apie tai ir nuo gegužės 1 dienos vykdysime patikras. Norime, kad grafičiai nuo pastatų būtų nuvalyti“, – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė.

Pasak jos, laikas informuoti pastatų savininkus, kad reikia nuvalyti nuo fasadų terliones, pasirinktas neatsitiktinai. Lapkritį policijos pareigūnai su įkalčiais sulaikė grafitininkų grupuotę, kuri įtariama statinių terliojimu.

„Savininkus raginame kreiptis į policiją dėl sugadintų fasadų. Pareigūnai renka duomenis. Taip pat pateikti civilinius ieškinius dėl žalos atlyginimo. Per suteiktą laiką galima išieškoti žalą ir pasiruošti grafičių nuvalymui“, – pasakojo vedėja.

K.Vintilaitės teigimu, minėtas terminas fasadams susitvarkyti nustatomas ir savivaldybės įstaigoms, įmonėms, bendrovėms.

Statinių tinkamos priežiūros taisykles miesto taryba patvirtino šių metų sausio pabaigoje. Tačiau, anot K.Vintilaitės, kaip atrodo fasadai, nebuvo labai griežtai kontroliuojama.

„Žiūrėjome tuos atvejus, kurie labiausiai rėžė akį centre. Vykdėme patikras. Žmonės persidažė pastatus. Santūriai kontroliavome, nes nebuvo išaiškinti pastatų gadintojai. Dabar jie sulaikyti. Tikimės, kad vaizdas mieste pasikeis“, – komentavo vedėja.

Fasadų nenusivaliusiems savininkams gresia įspėjimas arba bauda iki 2 tūkst. litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų