Pereiti į pagrindinį turinį

Naująją Klaipėdos sporto areną goš griuvėsiai (papildyta)

2010-11-19 09:03
Trupiniai: kol kas griaunama tik ta griuvenos dalis, kuri trukdo įvažiavimo keliui į naująją areną nutiesti.
Trupiniai: kol kas griaunama tik ta griuvenos dalis, kuri trukdo įvažiavimo keliui į naująją areną nutiesti. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Viltis, jog bus nugriauti prie statomos Klaipėdos arenos riogsantys apleisti sporto komplekso griuvėsiai, užgeso vos sužibusi.

Prie dar sovietmečiu pradėto ir nebaigto statyti sporto komplekso, esančio Baltijos prospekte, jau kelias dienas burzgia technika – monstras yra griaunamas.

Tačiau, anot savivaldybės Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyriaus vedėjo Gedimino Pociaus, griuvėsių savininkams yra suteiktas leidimas nugriauti tik dalį apleisto pastato.

„Tokio leidimo ir buvo prašoma. Dalį reikėjo nugriauti todėl, kad jis trukdė įvažiavimo keliui į naująją areną nutiesti. Kol kas prašymo išardyti visą pastatą ir išvalyti teritoriją nesame gavę“, – teigė G.Pocius.

Jis vylėsi, jog naujosios arenos statybos paskatins tvarkytis ir greta jos esančio monstro savininkus, nes dabartinis griuvėsių vaizdas tikrai nėra estetiškas.

Tačiau nugriovus statinį, jo savininkams gali būti atimta teisė nuomotis valstybinę žemę, ant kurios ir stovi griuvėsiai. Todėl, matyt, ir delsiama.

Sklypo detaliajame plane numatyta, kad čia gali būti statomi ir gyvenamieji namai, ir komercinės paskirties objektai.

Klaipėdoje ne kartą viešėjęs ir naujosios arenos statybas apžiūrėjęs Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Vladas Garastas uostamiesčio mero Rimanto Taraškevičiaus vis prašė pasirūpinti, kad greta iškilsiančio universalaus sporto komplekso riogsantys griuvėsiai būtų nugriauti ir nebeterštų aplinkos.

Tačiau meras V.Garastui tik perdavė pastato savininkų – bendrovės „VP Market“ – atstovų žodžius, kad per Europos krepšinio čempionatą griuvėsiai atrodys estetiškai, nes bus apdengti reklaminiais tentais.

„VP Market“ atstovų pasiteiravus, ar pagaliau nugriaus monstrą, šie atsakė, kad statinys jiems nebepriklauso. Jis parduotas bendrovei „NMN“.

Šios bendrovės vadovų pozicijos dėl griuvenos likimo išgirsti nepavyko, nes jos duomenų neturi nė viena informacijos tarnyba.

Papildyta:

Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius penktadienį patvirtino, jog griuvėsiai prie naujosios arenos praeiviams tikrai nebadys akių.

„Ne kartą esu kalbėjęs su šių griuvėsių savininkais, kurie patikino, kad iki šių metų pabaigos statinys bus nugriautas“, - teigė uostamiesčio vadovas.

Tačiau jis neslėpė, kad griuvėsių pamatai nebus išardyti, nes juos panaikinus, monstro savininkai prarastų teisę nuomotis valstybinę žemę, ant kurios stovi nebaigtas statyti sporto kompleksas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų