Pereiti į pagrindinį turinį

Nuteista kyšį gavusi valdininkė

2009-09-11 07:56
Nuteista kyšį gavusi valdininkė
Nuteista kyšį gavusi valdininkė / D.Vasiliauskienės nuotr.

Klaipėdos visuomenės sveikatos centro Šilutės filialo buvusi vadovė nuteista už kyšio ėmimą. Nuosprendį išklausė ir valdininkę papirkęs architektas bei projektuotojas.

Ilgametė Klaipėdos visuomenės sveikatos centro Šilutės filialo vadovė Irena Virginija Šarmavičienė įkliuvo 2007 gegužę, kai savo kabinete paėmė 500 litų kyšį iš privataus projektuotojo.

Nuolatinės statybų komisijos narė tokią sumą gavo už parašą suderinant abejotinos statybos detalųjį planą. Kiek vėliau Visuomenės sveikatos centro vadovė gavo dar 200 litų už tą pačią paslaugą. Tuomet Specialiųjų tyrimų tarnybos agentai, surinkę pakankamai informacijos apie valdininkę, I.V.Šarmavičienę nušalino nuo pareigų.

Ilgai sirgusi šilutiškė vėliau išėjo į pensiją.

Dvejus metus vilkinta byla pagaliau išspręsta. Į teisiamųjų suolą sėdo ne tik kyšį gavusi I.V.Šarmavičienė, bet ir individualios projektavimo darbų įmonės savininkas Konstantinas Edvardas Arlauskis bei statinių ir inžinerinių sistemų projektavimo bendrovės "Nemuno deltos projektai" vadovas Vytautas Adamonis.

I.V.Šarmavičienė pripažinta kalta ir nuteista pusantrų metų laisvės atėmimu, bausmės vykdymą atidedant vieneriems metams. Kaltinamoji be institucijos, prižiūrinčios bausmės vykdymo atidėjimą, sutikimo negalės išvykti iš gyvenamosios vietos ilgiau kaip 7 paroms.

Privatus projektuotojas K.E.Arlauskis bei V.Adamonis nubausti 3,9 tūkst. litų baudomis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų