Pereiti į pagrindinį turinį

Palangos paplūdimiuose neliks alaus palapinių

2010-11-25 05:01
Planai: norima, kad jau kitą sezoną Palangos paplūdimiuose neliktų įvairiaspalvių palapinių-kavinių.
Planai: norima, kad jau kitą sezoną Palangos paplūdimiuose neliktų įvairiaspalvių palapinių-kavinių. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Kitą vasaros sezoną Palangos paplūdimiuose įvairiais alaus pavadinimais išmargintas palapines turėtų pakeisti statiniai, atspindintys senosios Palangos architektūrą.

„Mes norime rekomenduoti vaizdą. Kokias konstrukcijas naudos, verslininkai galės rinktis patys. Numatoma, jog statiniai galėtų būti ir nevienodi. Svarbiausia, kad atspindėtų senosios Palangos architektūrą“, – tvirtino kurorto savivaldybės administracijos direktorius Valerijus Kuznecovas.

Dienraštis „Klaipėda“ jau rašė, kad kurorto valdžia nusprendė sutvarkyti verslą. Siūloma, kad jau kitą sezoną Palangos ir Šventosios paplūdimio ruožas būtų suskirstytas į 26 zonas. Nuo to, kokioje zonoje verslininkas laimėjo konkursą, priklausys ir jo galimų teikti palaugų paketas.

Be maitinimo paslaugos, vienoje ar kitoje zonoje siūloma nuomoti paplūdimio gultus, skėčius, kitus reikmenis, teikti daiktų saugojimo paslaugą, siūlyti įvairias pramogas: batutus, vandens atrakcionus, įrengti futbolo aikštę, organizuoti renginius.

Tačiau pabrėžiama, jog kiekvienoje zonoje draudžiama išnešiojamoji prekyba. Iš verslininkų, laimėjusių konkursą, reikalaujama prižiūrėti, valyti rankiniu būdu teritoriją, įrengti takus.

Be to, numatoma, jog suskirsčius pliažus į zonas leidimas verslininkams jose teikti paslaugas būtų išduotas ne metams, o penkeriems.

V.Kuznecovas tvirtino, kad šis sprendimo projektas aptartas su vietos verslininkais. Jų reakcija buvo skirtinga. Vieni prašė palikti palapines, kiti pritarė siūlomai tvarkai.

„Dauguma verslininkų pritarė, kad paplūdimiuose atsirastų normalūs rimti statiniai. Daugiausia klausimų kilo dėl architektūrinių reikalavimų. Verslininkai baiminosi, kad statinius gali suniokoti audra ir vėjas“, – komentavo direktorius.

Šis sprendimo projektas ketvirtadienį bus teikiamas kurorto tarybai. Politikams pritarus, nauja tvarka įsigaliotų jau kitą vasaros sezoną.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų