Pereiti į pagrindinį turinį

Rinkliava už automobilių statymą keičia vairuotojų įpročius

2013-02-18 10:53
Rinkliava už automobilių statymą keičia vairuotojų įpročius
Rinkliava už automobilių statymą keičia vairuotojų įpročius / Vytauto Petriko nuotr.

Aplinkinėse vietovėse gyvenantys ir Klaipėdos centre dirbantys žmonės, apmokestinus automobilių stovėjimą kiemuose, mašinas palieka atokiau esančiose aikštelėse ir į darbo vietą kulniuoja pėsčiomis ar važiuoja viešuoju transportu.

Uostamiesčio centre dirbantis kretingiškis pasakojo, kad automobiliu jis atvažiuoja iki Klaipėdos ligoninių miestelio ar Klaipėdos universiteto.

Transporto priemonę jis palieka šalia esančiose nemokamose stovėjimo aikštelėse ar gatvėje prie Poilsio parko. Iš ten pėsčiomis eina iki S.Daukanto gatvės, kur įsikūrusi įmonė, kurioje jis dirba.

„Anksčiau automobiliu važiuodavau iki darbo. Rasdavau vietelę, kur jį galėdavau laikyti nemokamai. Įvedus mokestį už automobilių stovėjimą ir daugiabučių namų kiemuose, palikti mašiną šalia darbo tapo prabanga. Reikėjo ieškoti kitų išeičių“, – tvirtino kretingiškis.

Pasak vyro, tokį išsigelbėjimą rado ne jis vienas, bet ir kiti uostamiesčio centre dirbantys žmonės.

„Sutinku ne vieną, kuris elgiasi kaip aš. Palieka mašiną neapmokestintoje miesto dalyje ir į darbą eina pėsčiomis“, – pastebėjo kretingiškis.

Klaipėdos universiteto atstovė Edita Valinčienė tvirtino, kad sunku pasakyti, ar apmokestinus kiemus įstaigos aikštelėje padaugėjo svetimų mašinų.

„Kai vyksta paskaitos, egzaminai, automobilių būna daug. Neaišku, ar visos mašinos studentų, ar yra ir svetimų. Tačiau, manau, kad nieko tokio, jei kas ir pasistato. Aikštelė didelė. Vietos užteks visiems“, – teigė atstovė.

Anot viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktoriaus Gintaro Neniškio, vienas iš rinkliavos tvarkos pakeitimo tikslų ir buvo, jog centrinėje miesto dalyje būtų mažiau mašinų, o jos būtų paliekamos atokiau esančiose aikštelėse, kur yra daugiau vietos.

„Sveikintinas dalykas, kad žmonės taip elgiasi. Šiaurinėje miesto dalyje yra ne viena nemokama aikštelė. Palikti automobilius ir į centrą eiti pėsčiomis ar važiuoti viešuoju transportu yra normali praktika“, – pabrėžė vadovas.

G.Neniškio teigimu, pastebėta, kad praktiški yra ir į šiaurę nuo Klaipėdos esančių vietovių gyventojai.

„Ne vienas Šernų gyventojas savo žmoną ir vaikus rytą atveža iki autobuso, o jiems grįžus iš miesto viešuoju transportu vakare pasiima. Tokia praktika gerai. Norėtųsi, kad ji plistų ir toliau“, – džiaugėsi G.Neniškis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų