Pereiti į pagrindinį turinį

Senolės namus apiplėšusius benamius paleido į laisvę

2013-02-27 18:15
Senolės namus apiplėšusius benamius paleido į laisvę
Senolės namus apiplėšusius benamius paleido į laisvę / Vytauto Petriko nuotr.

Pagyvenusią klaipėdietę jos namuose apiplėšę benamiai po apklausų policijoje išleisti į laisvę nepaisant to, kad anksčiau buvo ne kartą teisti.

Pušyno gatvėje gyvenanti 83 metų senolė buvo apiplėšta vasario 4 d. Tada į jos namus įsiveržę du nepažįstami vyrai šeimininkę stvėrė už gerklės ir liepė tylėti.

Vienas įsibrovėlis ją laikė prispaudęs prie sienos, o kitas tuo metu į krepšį susikrovė nešiojamąjį kompiuterį, radijo aparatą, žvakidę. Plėšikas pagrobė metalinį gėlės stovą, keptuvę, raktų ryšulį, samtį ir peilį.

Išeidami iš buto, vyrai pensininkei liepė apie apiplėšimą policijai nepranešti, tačiau moteris jų nurodymo nepaklausė ir iškart kreipėsi į pareigūnus.

Išsiaiškinę šio nusikaltimo aplinkybes bei pagrobtų daiktų sąrašą, kriminalistai priėjo prie išvados, kad bute pabuvojo narkomanai arba benamiai.

Greitai išaiškėjo, kad pareigūnai nesuklydo. Artimiausiame lombarde buvo aptiktas pagrobtasis kompiuteris. Paaiškėjo ir vieno plėšiko asmenybė.

Po dienos policijos pareigūnai sulaikė bei uždarė į areštinę abu įtariamuosius.

Išaiškėjo, kad tai 1970 m. gimęs Nakvynės namų gyventojas Robertas P. bei 1963 m. gimęs Klaipėdos rajone gyvenamąją vietą deklaravęs, tačiau realiai benamis Valentinas S. Abu vyrai anksčiau teisti už įvairius nusikaltimus.

Sulaikius įtariamuosius, greitai buvo surasti ir kiti iš senolės buto pagrobti daiktai. Pasirodo, keptuvę, samtį bei kitus metalinius daiktus plėšikai už keliolika litų pardavė metalo supirktuvėje.

Po dviejų policijos areštinėje praleistų parų įtariamieji išleisti į laisvę. Jiems skirtos kardomosios priemonės – įpareigojimai kasdien registruotis policijos komisariate.

Už padarytą sunkų nusikaltimą jiems gresia ilgi nelaisvės metai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų