Pereiti į pagrindinį turinį

Uostamiesčio seniūnaičiai nebenori dirbti

2013-05-06 18:12
Uostamiesčio seniūnaičiai nebenori dirbti
Uostamiesčio seniūnaičiai nebenori dirbti / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Įpusėjus dvejų metų kadencijai, uostamiesčio savivaldybė sulaukė kai kurių seniūnaičių prašymų išlaisvinti juos iš užimamų pareigų. Kiti visuomenininkai prašo jiems suteikti daugiau materialinės gerovės.

Priversti negali

„Negalime priversti žmonių dirbti, jei jie nenori, nes šios pareigos yra visuomeninės. Todėl kviesiu seniūnaičių rinkimų komisijos posėdį ir spręsime, kaip elgtis“, – teigė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorės pavaduotoja Alina Velykienė.

Seniūnaičiai, kurie prašosi, kad iš jų būtų atimtas toks statusas, nurodo, jog tiesiog nespėja suderinti visuomeninių pareigų su savo tiesioginiais darbais. Be to, esą jie patys pamatė, jog nepateisina bendruomenės lūkesčių.

„Mes, bendruomenė, dar turime išmokti dirbti su seniūnaičiais, nes jie mūsų mieste išrinkti pirmą kartą. Todėl ne tik jie turi suvokti savo pareigas, bet ir bendruomenės. Kai kurie seniūnaičiai veikia labai aktyviai, o kiti labiau ko nors reikalauja, nei parodo rezultatą“, – pirmuosius seniūnaičių kadencijos metus apibendrino A.Velykienė.

Keis seniūnaitijų ribas

Iš tų seniūnaičių, kurie yra nusiteikę ir toliau dirbti, uostamiesčio savivaldybė gavo daugybę prašymų ir pasiūlymų, kaip tobulinti veiklą.

Visiems prašymams nagrinėti savivaldybėje yra sudaryta speciali darbo grupė.

Seniūnaičiai siūlo, kad uostamiestyje būtų pakeistas miesto suskirstymo į seniūnaitijas planas. Esą paaiškėjo, jog suskirstymas pagal rinkimų apylinkes nepasiteisino, nes pasitaiko atvejų, kad toje pačioje gatvėje esantys namai priklauso skirtingoms seniūnaitijoms.

„Naują planą tikrai galime parengti ir jau pagal jį organizuoti kitus seniūnaičių rinkimus. Tačiau kol kas nežinome krypties, kuria dirbti – seniūnaitijas stambinti ar smulkinti. Seniūnaičiai turėtų sukonkretinti savo prašymą, ir tada jį nagrinėsime“, – teigė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorės pavaduotoja.

Seniūnaičiai taip pat prašo, kad jų kadencija truktų ne dvejus, bet ketverius metus, o rinkimai būtų organizuojami sykiu su savivaldos rinkimais. Tačiau tokio prašymo darbo grupė net nenagrinės, nes Vietos savivaldos įstatyme numatyta, jog seniūnaičių kadencija trunka dvejus metus, o sykiu su savivaldos rinkimais negali vykti jokie kiti.

Nori išmokų

Seniūnaičiai savivaldybės taip pat prašo juos aprūpinti ir materialiai – numatyti lėšų kanceliarinėms išlaidoms.

„Gal ir logiškas toks prašymas, bet keistas. Seniūnaičių pareigos yra visuomeninės, jie rinkimuose dalyvavo savanoriškai, tad tikrai nuostabą kelia tai, jog dabar atsirado reikalavimas atlyginti už veiklą. Tačiau prašymą svarstysime, gal galima naudoti lėšas iš tų, kurios skirtos bendruomeniškumui skatinti“, – svarstė A.Velykienė.

Seniūnaičiai norėtų, kad savivaldybė mieste jiems neatlygintinai suteiktų 42 patalpas, kur galėtų priiminėti gyventojus.

Anot A.Velykienės, toks prašymas – maksimalus. Patalpų tikrai ieškoma, tik veikiausiai jų tiek daug nebus suteikta. Aišku tai, kad seniūnaičiai galės gyventojus priiminėti savivaldybės administracijos pastato pirmajame aukšte kiekvieną penktadienį nuo 15 iki 17 valandos.

Klaipėdoje prieš metus buvo išrinkti 42 seniūnaičiai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų