Pereiti į pagrindinį turinį

Už išgelbėtą gyvybę patruliams padėkota tik po metų (papildyta)

2010-05-05 05:00
Dėsnis: kai policininkai padeda žmonėms arba juos gelbsti iš bėdų, tai dažniausia lieka nepastebėta.
Dėsnis: kai policininkai padeda žmonėms arba juos gelbsti iš bėdų, tai dažniausia lieka nepastebėta. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Skęstantį žmogų išgelbėję policininkai padėkos už didvyrišką poelgį sulaukė tik po metų. Ir dėkojo ne išgelbėtasis ir net ne policijos viršininkai, o ugniagesių vadas.

Vyrui grąžino gyvybę

Vakar minint ugniagesių ir gelbėtojų profesinę šventę, Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos kieme iškilmingos rikiuotės metu buvo minimos ir policininkų Algio Šerkšno bei Aivaro Narvilo pavardės.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Patrulių rinktinės 1-osios kuopos mobilaus būrio vyresnieji patruliai sulaukė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktoriaus padėkos už nuopelnus.

Po šia formalia fraze slepiasi prieš metus atsitikusi istorija – policininkai išgelbėjo skendusį žmogų.

Uniformuoti puolė į upę

Patys pareigūnai kuklinosi pasakoti apie įvykį. Bet jų kolega Viktoras Sedleckis, matęs didvyrišką poelgį, negaili vyrams pagyrų.

Pernai gegužės 17-osios vakare apie 21 valandą mobilaus būrio patruliai gavo žinią apie muštynes prie Danės upės Veterinarijos gatvėje.

Ekipažas neužtruko, bet kai atvyko į nurodytą vietą, mušeikų nebeužtiko.

„Iš pradžių atrodė, kad pranešimas melagingas, bet netrukus pamatėme upėje plūduriuojantį žmogų. Už 10 metrų nuo kranto pamatėme tik vyro galvą. Supratome, jog po kelių akimirkų žmogus visas panirs. Veiksmas vystėsi žaibišku greičiu. Vyrams nereikėjo sakyti, ką daryti. Pamenu, kad A.Šerkšnas numetė diržą ant žemės ir su visais rūbais puolė į vandenį. Jis sugriebė žmogų ir pradėjo tempti jį į krantą. Tuo metu A.Narvilas nusiavė batus ir puolė jam padėti. Į krantą skendusįjį jie išnešė drauge. Žmogus jau nerodė gyvybės ženklų“, – dalijosi prisiminimais V.Sedleckis.

Sužinojo iš žurnalistų

Ugniagesiai ir gelbėtojai apie patrulių poelgį sužinojo iš žurnalistų.

Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus Prevencinės veiklos poskyrio vyresniajam inspektoriui Antanui Pociui teko ne kartą skambinti į Vyriausiąjį policijos komisariatą ir prašyti surinkti duomenis apie gegužės 17-osios įvykį.

Pareigūnai nesiskubino rašyti pažymų apie iškvietimą į muštynių vietą bei ruošti tarnybinių paaiškinimų kopijų.

Kai surinktą medžiagą perskaitė tuomet uostamiesčio ugniagesių vado pavaduotoju dirbęs Algirdas Kloviškis, džiaugėsi, kad Klaipėdoje dirba tokie pareigūnai, ir išreiškė viltį, jog vyrai bus apdovanoti ordinais už skęstančiųjų gelbėjimą. Sostinėje buvo nuspręsta patruliams tik padėkoti.

„Jie verti svaresnio apdovanojimo. Tikiuosi, kad nėra tuščiagarbiai ir padėką priims nuoširdžiai. Manau, puldami į vandenį gelbėti žmogaus, jie negalvojo apie apdovanojimus“, – kalbėjo A.Pocius.

2009 metais vienas Klaipėdos apskrities pareigūnas gavo vyriausybės apdovanojimą. Vidaus reikalų ministro paskatinimus specialiais ženklais bei padėkomis gavo 9 pareigūnai.

Papildyta

Generalinis policijos komisaras paskatino ir apdovanojo 45 policininkus.

Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisaras išreiškė padėką 273 pareigūnams.

Pernai premijų neskirta nė vienam policijos darbuotojui ar pareigūnui.

Ne vienas pareigūnas paskatintas apmokamomis atostogomis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų