Pereiti į pagrindinį turinį

Valdžia nesugalvoja arenai tinkamų renginių

2012-11-23 11:00
Valdžia nesugalvoja arenai tinkamų renginių
Valdžia nesugalvoja arenai tinkamų renginių / Vytauto Petriko nuotr.

Dažnas klaipėdietis vis dar svajoja apie galimybę apsilankyti Klaipėdos arenoje, o uostamiesčio savivaldybė net nesugeba pasinaudoti savo teise joje nemokamai surengti švenčių ar renginių.

Surengė tik vieną minėjimą

Koncesijos sutartyje tarp Klaipėdos savivaldybės ir arenos valdytojų numatyta, jog miesto valdžia keturias dienas per metus arena gali naudotis nemokamai. Kitaip tariant, joje organizuoti renginius ir nemokėti nuomos mokesčio, kuris už renginį siekia keliasdešimt tūkstančių litų.

Tačiau šiemet Klaipėdos savivaldybė arenoje surengė tik vieną renginį, į kurį klaipėdiečiai galėjo patekti nemokamai.

Didžiausioje uostamiesčio erdvėje po stogu surengtas Vasario 16-osios minėjimas sulaukė daugybės žmonių susidomėjimo.

Dar vieną dieną savivaldybė išnaudos gruodžio 3-iąją. Tuomet arenoje vyks kalėdinės žaidynės vaikams iš visų šalies Lietuvos globos namų. Šį renginį globoja olimpinė čempionė Laura Asadauskaitė ir geriausias šalies tenisininkas Ričardas Berankis. Įėjimas į jį bus nemokamas, tad į areną patekti galės visi norintieji.

Pasigedo iniciatyvos

„Viename darbiniame pasitarime iškėlėme temą, kad savivaldybė turėtų rodyti didesnę iniciatyvą naudotis jai skirtomis dienomis arenoje. Po tokio priminimo pajutome sujudimą ir dabar paraiškų kitiems metams jau yra daugiau, nei savivaldybei skirta dienų naudotis arena“, – teigė „Švyturio“ areną valdančios bendrovės „Klaipėdos arena“ direktorė Jolita Krickė.

Jos nuomone, šiemet savivaldybė jai skirtų dienų arenoje neišnaudojo dėl to, kad niekas nekoordinavo renginių. „Žinome, kokių problemų yra Sporto ir kūno kultūros skyriuje, be to, ir Kultūros skyrius neturi vedėjo. Tačiau kitiems metams dienų savivaldybei jau rezervavome daugiau, nei jai priklauso, o paskui teks galutinai sudėlioti grafiką“, – tvirtino J.Krickė.

Sulaukė daug paraiškų

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas taip pat pripažino, jog uostamiesčio savivaldybė ne itin racionaliai naudoja jai skirtas dienas rengti renginius arenoje.

„Arena nėra muziejus, tačiau suprantama, kad kiekvienas miestietis turi turėti galimybę joje nemokamai apsilankyti. Gal iki šiol savivaldybėje nebuvo praktikos, kaip organizuoti renginius arenoje, gal tos dienos buvo taip taupomos, kad galiausiai liko neišnaudotos. Tačiau akivaizdu tai, jog kitais metais bus kitaip“, – tvirtino V.Grubliauskas.

Jo teigimu, preliminariai jau numatyta, jog kitąmet savivaldybė arenoje organizuos Kovo 11-osios minėjimą bei uostamiestyje vyksiančių pasaulio lietuvių sporto žaidynių uždarymo šventę.

„Paraiškų gauta labai daug, tačiau negalime kaip Kristus su dviem kepalėliais pamaitinti visos minios. Todėl speciali darbo grupė analizuos paraiškas ir atrinks, kuriuos du renginius leisti organizuoti arenoje“, – aiškino Klaipėdos meras.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų