Pereiti į pagrindinį turinį

Verdiktas: cerkvė A. Rubliovo mokykloje veikia nelegaliai

2013-02-02 17:36
Verdiktas: cerkvė A. Rubliovo mokykloje veikia nelegaliai
Verdiktas: cerkvė A. Rubliovo mokykloje veikia nelegaliai / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Jau daugiau nei dešimt metų A.Rubliovo mokyklos patalpose veikia cerkvė. Atlikę auditą, savivaldybės kontrolieriai patvirtino, jog šventovės veiklai ne tik nėra oficialių sutarčių ar leidimų, bet ir pats pastatas rekonstruotas neteisėtai.

Klaipėdos savivaldybės vadovams buvo pateiktos Kontrolės ir audito tarnybos specialistų išvados dėl A.Rubliovo mokykloje veikiančios cerkvės teisėtumo.

Kontrolės ir audito tarnybos rašte miesto vadovams rašoma, kad mokyklos pastato Debreceno g. 48 „pirmajame aukšte buvusio biologijos kabineto ir koridoriaus langai užmūryti, įrengti maži langai, iš vidinio kiemo pusės pristatytas priestatas su arkomis, sienoje iškirstos durys, siena ištapyta ikonomis ir stačiatikių kryžiumi, pakeistas vidinis patalpų išplanavimas“.

Auditoriams mokyklos vadovybė nepateikė jokių dokumentų, įrodančių, kad statybos darbai atlikti, ir cerkvė ugdymo patalpose veikia teisėtai.

Konstatuota, kad pro įėjimą į cerkvę buvo galima laisvai patekti į mokyklos patalpas. Todėl esą neužtikrinamas mokinių saugumas ir mokyklos turto apsauga.

Kontrolieriai atkreipė dėmesį, kad religines apeigas ir kulto ceremonijas pamokų metu atlieka mokyklos direktorius Vladimiras Artamonovas.

Direktorius auditoriams nepateikė suderinto savo darbo grafiko ir leidimo, kad mokyklos darbo laiku jis gali užsiimti su tiesioginėmis direktoriaus funkcijomis nesusijusia veikla.

V.Artamonovas taip pat nepateikė dokumento, patvirtinančio patalpų savininko – Klaipėdos savivaldybės tarybos sutikimo veikti cerkvei mokykloje.

Kontrolieriai rekomendavo atlikti patikrinimą dėl galimo viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymo pažeidimo Klaipėdos A.Rubliovo pagrindinės mokyklos direktoriaus atžvilgiu.

Taip pat savivaldybei siūloma kreiptis į Registrų centrą su prašymu iš juridinių asmenų registro išregistruoti Klaipėdos stačiatikių šventųjų kankinių Veros, Nadeždos, Liubovės ir jų motinos Sofijos parapijos bei krikščioniškojo švietimo draugijos „Slovo“ buveines, jei jos įregistruotos be savininko sutikimo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų