Pereiti į pagrindinį turinį

Gaisras šiukšlių deginimo įmonėje: baimintasi galimo sprogimo

2024-09-27 10:51

Ketvirtadienį vakarinio piko metu į virtinę aplink Klaipėdą zujančių automobilių įsiliejo ugniagesių mašinos. Didelės ugniagesių pajėgos reagavo į pranešimą apie sprogimą ir gaisrą šalia uostamiesčio esančioje šiukšlių deginimo įmonėje.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / J. Elinsko / ELTOS nuotr.

Informacija apie įvykį ugniagesius pasiekė 17.08 val. Į panašius įvykius privalo būti siunčiama daugiau pajėgų nei į kitus gaisrus. Juo labiau kad buvo pranešta apie sprogimą gamybos ir pramonės paskirties pastatuose esančio šiukšlių smulkintuvo viduje ir per du aukštus įsiplieskusį gaisrą.

Šiame pranešime minima didelė talpa ar įrenginys. Apibūdintas ir jo plotas – 20 x 5 m. Pasirodo, tai yra atliekų bunkeris.

Penki ugniagesių automobiliai atvyko į Kretainio gatvėje veikiančią įmonę „Gren Klaipėda“, bet greitai paaiškėjo, kad patys darbuotojai lokalizavo gaisrą. Gelbėtojams beliko tik baigiamieji darbai.

Įmonei atstovaujantis Andrius Kasparavičius patikino, kad gaisras buvo minimalus, esą į atliekų smulkintuvą pateko kažkoks degus daiktas. Koks tai buvo daiktas, dar bus aiškinamasi.

„Tai buvo gana eilinė situacija. Gaisras buvo lokalizuotas pačių darbuotojų per 15 ar 30 minučių. Pagal standartinę procedūrą reikėjo kviesti ugniagesius. Kartą ar du per metus panašūs dalykai atsitinka. Tik noriu pabrėžti, kad jokio sprogimo nebuvo. Atliekos yra atliekos, jos užsidegė, ir įdiegta priešgaisrinė sistema iškart suveikė, gaisras buvo užgesintas. Jeigu kiltų didesnis gaisras, viskas būtų sustabdoma, pradėtų veikti papildomos gesinimo sistemos“, – tikino A. Kasparavičius.

Jis pasakojo, kad įmonėje yra įdiegta trijų pakopų ugnies gesinimo sistema. Ugniagesių pagalbos esą paprastai neprireikia, jiems tenka tik konstatuoti buvusio degimo faktą.

Šį kartą, kaip ir kiekvienu panašiu atveju, atliekamas tyrimas, kuris paprastai užtrunka ne vieną mėnesį. Jei paaiškėja, kad nesilaikyta kokių nors reikalavimų, skiriamos nuobaudos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų