Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos rajono tvenkinyje nuskendo vos kelių metų berniukas

2024-08-08 09:01

Šiomis dienomis siaubingą tragediją išgyvena dvi lietuvių šeimos, praradusios mažus vaikus. Abu jie nuskendo prie sodybos iškastuose tvenkiniuose.

Asociatyvi S. Lisausko / BNS nuotr.

Trečiadienį vakare, apie 20 val. Klaipėdos rajone, netoli Veiviržėnų, Vilkių kaime, pas tėvus viešėjusios jaunos šeimos atžala – vos poros metų berniukas įkrito į senelių sodybos tvenkinį.

Kai artimieji pamatė vaiką vandenyje, suskubo kviesti pagalbą. Į nurodytą vietą iškart išskubėjo du arčiausiai tuo metu buvę greitosios medicinos pagalbos ekipažai. Medikai bandė gaivinti mažylį, bet buvo priversti konstatuoti jo mirtį.

Policijos pareigūnai bandys aiškintis nelaimės aplinkybes. Sodybos teritorijoje yra du tvenkiniai, ko gero, šeimininkai nesitikėjo tokios nelaimės.

Labai panaši tragedija tos pačios dienos vakare atsitiko Jurbarko rajone, Drebulynės kaime. Prieš pat 22 val. pagalbos telefonu pranešta apie tai, kad metų ir septynių mėnesių mergytė įkrito į tvenkinį. Kai atvyko pagalba, namiškiai jau buvo ištraukę mažylę iš vandens, pirmieji atskubėję policininkai ėmėsi ją gaivinti. Netrukus ugniagesiai gelbėtojai vaikui atliko dirbtinį kvėpavimą ir širdies masažą. Vėliau šių veiksmų ėmėsi medikai, bet visos pastangos buvo bevaisės, teko konstatuoti mažos mergaitės mirties faktą.

Neaptverti vandens telkiniai traukia savisaugos instinkto neturinčius vaikus, tokių tragedijų liudininkai paprastai teigia, kad vaikas be priežiūros buvo vos kelias akimirkas, artimieji teigia, kad mažylis visą laiką buvo akylai prižiūrimas, o prie vandens atsidūrė niekieno nepastebėtas.

Nelaimė trečiadienį prieš pietus galėjo atsitikti ir Kretingos rajone, Grūšlaukės kaime, kur laukuose į atvirą šulinį, prilytą vandens, iki kaklo įsmuko suaugęs vyras. Jeigu tai būtų buvęs vaikas, jis galėjo nuskęsti.

Vyrą iš duobės ištraukė ugniagesiais gelbėtojai, medikai suteikė jam pagalbą.

Paaiškėjo, kad toje vietoje buvo du tokie šuliniai. Gelbėtojai aptvėrė juos ryškia „Stop“ juosta.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų