Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvos jaunių varžovai – favoritai ir nepažįstamieji

2010-07-01 15:52
Lietuvos jaunių varžovai – favoritai ir nepažįstamieji
Lietuvos jaunių varžovai – favoritai ir nepažįstamieji / Evaldo Butkevičiaus nuotr. - siekdama vietos pajėgiausiųjų ketverte D.Dikčiaus treniruojama rinktinė išmėgins jėgas ir su visai nepažįstamais varžovais.

Lietuvos jaunių vaikinų (iki 17 metų) krepšinio rinktinė pasaulio čempionate stengsis patekti į pajėgiausiųjų ketvertuką.

Rytoj Hamburge (Vokietija) prasidėsiančių planetos pirmenybių A grupės rungtynes 2009-ųjų Europos vicečempionai lietuviai žais su bendraamžiais iš Kinijos, o poryt susitiks su amerikiečiais, kuriems šią savaitę pralaimėjo (79:92) Kaune įvykusiame tarptautiniame turnyre.

– Iki šiol apie kinus neturėjome jokios informacijos. Mums žadėjo padėti lenkai, kurie savo aikštėse sužaidė trejas draugiškas rungtynes su Kinijos ekipa ir dvejas laimėjo – 88:71 bei 77:66, o vienerias pralaimėjo – 81:88. Iš kaimynų laukiame vaizdo įrašų, kuriuos išanalizuosime iki pirmosios dvikovos, – prieš kelionę į Vokietiją interviu portalui sakė Lietuvos septyniolikmečių rinktinės vyriausiasis treneris Darius Dikčius. – Favoritė JAV ekipa – stipri, tačiau jau įsitikinome, kad vilkas nėra toks baisus, kaip atrodo iš šalies. Amerikiečiai išsiskiria fizine jėga, gerai kovoja po krepšiais, greitai pereina iš gynybos į puolimą, bet jie nėra neįveikiami.

– Kaip vertinate kitus savo grupės varžovus?

– Serbus pažįstame iš pernykščio Europos šešiolikmečių čempionato. Šiemetinėje sudėtyje yra aštuoni žaidėjai, 2009-aisiais Kaune iškovoję bronzos medalius. Neturiu ką pasakyti apie egiptiečius. Vėliausiai susitiksime su Argentina. Turint galvoje, kad JAV rinktinė per jungtinį Šiaurės ir Pietų Amerikų čempionatą sutriuškino argentiniečius daugiau nei dvidešimties taškų skirtumu, manau, ir mūsų šansai sužaisti su jais sėkmingai nėra maži.

– Ar esate patenkintas komandos sportine forma, nusiteikimu?

– Krepšininkų atrankai, treniruotėms, kontrolinėms varžyboms turėjome maždaug mėnesį. Dar dvi papildomos savaitės žaidimo praktikai būtų labai pravertusios, pirmiausia – pagerinti gynybą. Gerai, kad per kontrolines rungtynes savo jėgas patikrinome su pajėgiais varžovais – lenkais, rusais, amerikiečiais. Mūsų kolektyvo mikroklimatas – draugiškas, vaikinų nuotaikos - kovingos.

– Koks galutinis rezultatas jus tenkintų?

– Rinktinei iškeltas tikslas patekti į pajėgiausiųjų ketvertuką. To ir sieksime visomis jėgomis.

Jaunių rinktinės sudėtis: Paulius Semaška (ūgis – 181 cm, Kėdainių SM), Martynas Paliukėnas (185 cm), Tomas Lekūnas (195 cm), Simonas Lekys (180 cm) ir Osvaldas Olisevičius (196 cm, visi – Vilnius, Š.Marčiulionio KM), Aurimas Urbonas (194 cm, Kauno „Tornado“ KM), Mantas Mockevičius (186 cm, Plungės SM), Rokas Narkevičius (196 cm) ir Simonas Kymantas (206 cm, abu – Kaunas, A.Sabonio KM), Laimonas Chatkevičius (208 cm, Klaipėda, V.Knašiaus KM), Marijus Užupis (197 cm) ir Aurimas Majauskas (199 cm, abu – Marijampolės ŽSM).

Lietuvių rungtynės A grupėje: liepos 2 d. 10 val. Lietuva – Kinija; 3 d. 13.15 val. JAV – Lietuva; 5 d. 22.15 val. Lietuva – Egiptas; 6 d. 22.15 val. Serbija – Lietuva; 7 d. 17.45 val. Lietuva – Argentina.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų