Pereiti į pagrindinį turinį

Dvi moteris nužudęs Kudirkos Naumiesčio gyventojas kalės 18 metų

2014-12-11 14:43 diena.lt inf.

Ketvirtadienį Kauno apygardos teismas 18 metų laisvės atėmimo nuteisė Albiną Antaną Štaškevyčių, kuris pripažintas kaltu nužudęs dvi moteris.

Nuteistąjį nukankinę devyni kaliniai vėl sės į teisiamųjų suolą
Nuteistąjį nukankinę devyni kaliniai vėl sės į teisiamųjų suolą / Shutterstock nuotr.

Ketvirtadienį Kauno apygardos teismas 18 metų laisvės atėmimo nuteisė Albiną Antaną Štaškevyčių, kuris pripažintas kaltu nužudęs dvi moteris.

Kaip pranešė teismas, jam taip pat priteista atlyginti 35 tūkst. litų neturtinę žalą vienos iš nužudytųjų sūnui, jis byloje pripažintas nukentėjusiuoju.

A.A.Štaškevyčius kaltintas, kad 2013 metų kovą, girtaudamas sugyventinės A.R. bute su ja pačia ir M.D., kilus konfliktui su sugyventine, kirviu ir kitais bukais daiktais sudavė sugyventinei ir M.D. daugybę smūgių, taip tyčia nukentėjusiosioms sukėlęs dideles fizines kančias, itin žiauriai jas nužudė.

Pats teisiamasis savo kaltės nepripažino, teigė, kad blogai atsimena, kas vyko tą naktį. Įvykius prisimena tik nuo to momento, kai jį pažadino policijos pareigūnai – šiuos iškvietė moterų kūnus radę kaimynai.

Įvertinęs paties kaltinamojo ir liudytojų parodymus, teismo medicinos specialisto išvadas, teismas padarė išvadą, kad byloje surinkta pakankamai įrodymų, leidžiančių konstatuoti, jog moteris nužudė būtent A.A.Štaškevyčius. Kaltinamojo parodymus, kad nužudė ne jis, o kiti asmenys, teismas vertino kaip neteisingus, duotus siekiant išvengti atsakomybės už padarytus veiksmus.

Policijos departamento duomenimis, įvykio išvakarėse 22 val. 56 min. Šakių rajono policijos komisariato budėtojas gavo telefoninį pranešimą dėl triukšmo Kudirkos Naumiestyje, Vytauto gatvės daugiabutyje. Skambinusi moteris skundėsi, jog kaimynai, gavę socialines išmokas, girtauja ir iš jų buto sklindantis triukšmas trukdo miegoti mažamečiui vaikui, tačiau pareigūnai neturėjo galimybės nuvykti į įvykio vietą.

0 val. 32 min. gautas pranešimas apie namo kieme rastą negyvą moterį.

Dėl šių aplinkybių buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl galimai Šakių policininkų netinkamai atliktų pareigų reaguojant į iškvietimą, tačiau jis buvo nutrauktas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų