Pereiti į pagrindinį turinį

Iš Kapčiamiesčio vaikų globos namų pabėgo šeši ten apgyvendinti migrantai: ieško gausios pajėgos

2021-07-13 13:55 diena.lt inf.

Antradienį iš Lazdijų rajono, Kapčiamiesčio vaikų globos namų, paspruko šeši ten gyvenę nelegalūs migrantai, į Lietuvą patekę per Baltarusiją.

Alytaus apskrities VPK nuotr.

Kaip portalui kauno.diena.lt teigė Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovas Giedrius Mišutis, apie pabėgusius nelegalius migrantus pasieniečiai sužinojo iš vietos gyventojų: „Gauta informacija, kad septyni asmenys gali būti pasišalinę. Pradėta tikrinti – septynių iš tikrųjų trūksta“. Anot jo, keturi pasišalinusieji yra Irako, o du – Irano piliečiai.

Kaip sakė G. Mišutis, šiuo metu yra pakeltas pasieniečių sraigtasparnis, migrantų ieško ir kinologai su šunimis.

„Yra kinologai. Pėdsakai tikrinami. Pakeltas pasieniečių sraigtasparnis, pareigūnai ieško. Faktas yra toks, dabar jie yra ieškomi.“

VSAT atstovas negalėjo tiksliai pasakyti, kur bėga nelegalūs migrantai. Esą, jų tikslas – Vakarai, tačiau neaišku, ar jie geba orientuotis aplinkoje: „Tikriausiai jų tikslas – Vakarų Europos šalys. Bet ar jie tą orientaciją turi, tai sunku pasakyti. Jie neturi jokių daiktų, telefonų. Iki sienos su Lenkija, kuri lyg ir turėtų būti jų tikslas pratęsti kelionę į Vakarų Europą, yra gana tolokai. Tačiau pirminiai kinologų pėdsakai aptikti tarsi ir veda į Lenkiją“.

G. Mišutis teigė negalintis pasakyti, kaip migrantai pasišalino iš gyvenamosios vietos, juos saugojo policijos pareigūnai ir pasieniečiai. 

„Kaip pasišalino, negalėčiau pasakyti. Bus tyrimas, aišku“, – BNS komentavo jis.

Neteisėti migrantai Lazdijų rajono savivaldybėje apgyvendinti liepos 2 dieną. Iki šiol čia laikinai apgyvendinti iš viso 86 migrantai.

Primename, kad per praėjusią parą pasienyje su Baltarusija sulaikyti 56 neteisėti migrantai. Jau savaitę šių migrantų skaičius per parą neviršija 100.

Tikriausiai jų tikslas – Vakarų Europos šalys. Bet ar jie tą orientaciją turi, tai sunku pasakyti.

Iš viso šiemet pasienyje su Baltarusija iki vidurnakčio sulaikyta 1716 neteisėtų migrantų.

Nuo metų pradžios daugiausia 529 – migrantų sulaikyta Druskininkų savivaldybės ribose. Ignalinos rajone sulaikyti 325 neteisėtai iš Baltarusijos patekę užsieniečiai, Varėnos – 315, Šalčininkų – 246.

Neteisėti migrantai jau anksčiau buvo apgyvendinti Alytaus miesto ir rajono, Ignalinos, Varėnos bei Lazdijų rajonų savivaldybių suteiktose patalpose. Sulaikytųjų apgyvendinimas vyksta ir VSAT Užsieniečių registracijos centre Pabradėje, Pasieniečių mokykloje Medininkuose bei VSAT užkardose, o nelydimi nepilnamečiai perkeliami į Pabėgėlių priėmimo centrą Rukloje.

Sulaikytiems užsieniečiams bus atliekami testai dėl COVID-19, o iki rezultatų gavimo šie asmenys yra izoliuoti. Įvykių aplinkybės tikslinamos, vyksta tyrimai.

Apie pasiprašiusius prieglobsčio asmenis informuotas Migracijos departamentas, nagrinėjantis tokius prašymus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)