Pereiti į pagrindinį turinį

Po nepilnametės nužudymo Panevėžio politikai nusprendė imtis veiksmų

2013-09-24 13:51 diena.lt inf.
Shutterstock nuotr.

Panevėžyje antradienį įvyko neeilinis miesto tarybos posėdis, kuriame politikams pateikta atsakingų institucijų informacija apie tai, kodėl šeštadienį nepavyko užkirsti kelio žiauriam merginos nužudymui.

Posėdyje atsisakyta minties kreiptis į valstybės vadovus - vietoj to išklausę informaciją politikai nusprendė tobulinti nusikaltimų prevencijos priemones mieste: tam sudaryta tarybos narių darbo grupė.

Į posėdį atvyko policijos, Bendrojo pagalbos centro (BPC), Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) ir operatorių atstovai.

"Visa bėda, kad per tą visą bendravimo laiką nebuvo nustatytas numeris, iš kurio buvo skambinta į BPC ir kad mes neturėjome koordinačių, neturėjome bokšto, prie kurio būtų rišęsis telefonas, iš kurio buvo darytas skambutis", - policijos darbą komentavo Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato vyriausiasis komisaras Rimantas Bobinas, tarybai pristatęs visą tragiško įvykio chronologiją ir policijos veiksmus.

BPC Šiaulių skyriaus viršininkas Nerijus Adomavičius teigė, kad skambučio vietos nebuvo galima nustatyti nematant jo numerio: norint iš šio skyriaus nustatyti skambinančiojo vietą darbuotojams reikia skambinti į Vilnių.

"Buvo stengiamasi nustatyti vietą. Panevėžyje jeigu gauname skambutį, mums ekrane rodo telefono numerį. Gavę šį numerį, skambiname į Vilniaus BPC, tą numerį padiktuojame ir jie savo sistemoje žino tikslią vietą. Jie arba pasako koordinates, arba vietą. Šiuo atveju telefono numerio nerodė, buvo žvaigždutės, kas rodo, kad telefono numerio nustatyti nepavyko - nebuvo SIM kortelės. Tokiu būdu mes vis tiek bandėme, operatoriai bandė nustatyti tą vietą, ieškojo bet kokių galimybių, skambino į Vilnių sakė - mes tiesiog kabome ant laido, stengėsi nustatyti tą vietą, bet vietos nustatyti nepavyko", - kalbėjo N.Adomavičius.

Ryšių reguliavimo tarnyba dėl šios situacijos atlieka tyrimą. Į posėdį atvykęs RRT Eletroninių ryšių departamento direktorius Viktoras Syrusas teigė, kad pirminė tyrimo informacija bus žinoma ir Vidaus reikalų ministerijai bus pateikta penktadienį. Jo teigimu, kol kas nėra žinoma, kuris iš mobiliojo ryšio operatorių neperdavė svarbios informacijos.

Tarybai buvo siūlomas kreipimosi į Lietuvos Seimą, Vyriausybę, BPC ir RRT projektas. Tačiau posėdyje nuspręsta vietoj to tarybai imtis priemonių plano nusikalstamumo prevencijai užtikrinti.

Šeštadienį Panevėžio rajone įvykdyta žiauri žmogžudystė, kai, kaip manoma, 17-metė buvo pagrobta, išžaginta ir vėliau sudeginta kartu su automobiliu miške. Mergina prieš tai skambino Bendrajam pagalbos centrui, tačiau centro specialistams nepavyko nustatyti jos buvimo vietos, nes, manoma, jog ji skambino iš telefono, kuriame nebuvo SIM kortelės.

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, tiriantys žmogžudystės Panevėžio rajono Keravos kaime aplinkybes, šeštadienį sulaikė tris nusikaltimu įtariamus asmenis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų