Pereiti į pagrindinį turinį

Su krūmapjove kolegą pražudęs ugniagesys keliaus į teisiamųjų suolą: gresia ilgi metai nelaisvės

2024-10-03 16:47 diena.lt inf.

Teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje Zarasų gyventojui pareikšti kaltinimai dėl neatsargaus gyvybės atėmimo, ketvirtadienį pranešė Kauno apygardos prokuratūra.

2021 metų rugpjūčio pabaigoje kaltinamasis, dirbdamas Visagino Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos budinčios pamainos vyriausiuoju ugniagesiu gelbėtoju, buvo iškviestas į tarnybą ne darbo dieną.

Tyrimo duomenimis, kaltinamasis turėjo padėti Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnams likviduoti ekstremalios situacijos sukeltus padarinius bei padėti statyti fizinį barjerą (koncertiną) palei Lietuvos–Baltarusijos valstybinę sieną. Vyras pasienio ruože atliko pasienio užtvaros montavimo ir teritorijos valymo darbus.

Atliekant aplinkos tvarkymo darbus, pažeidžiant saugos taisykles, kaltinamasis, dirbdamas su krūmapjove ir neįsitikinęs, kad saugu pjauti augmeniją, sužalojo kartu besidarbavusį kitą ugniagesį.

Nustatyta, kad vyras besisukančiais krūmapjovės peiliais sužalojo nukentėjusįjį, kuris dėl nukraujavimo ir pjautinių – plėštinių sužalojimų įvykio vietoje mirė.

Baudžiamasis kodeksas už neatsargų gyvybės atėmimą pažeidžiant saugos taisykles numato laisvės atėmimo bausmę iki aštuonerių metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Alytaus apylinkės teismo Varėnos rūmams.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų