Quantcast

Sulaikyti Vokietijoje vogtu automobiliu važiavę lietuviai

Kalvarijos savivaldybės teritorijoje pasieniečiai sulaikė, įtariama, išvakarėse Vokietijoje pavogtą mikroautobusą. Juo vykę Panevėžio ir Pasvalio rajonuose gyvenantys vyrai mėgino sprukti, tačiau buvo sulaikyti.

Pirmadienį naktį VSAT Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, kelyje Suvalkai – Marijampolė, patikrinti stabdė mikroautobusą „Volkswagen Transporter“ vokiškais valstybiniais registracijos numeriais. Mikroautobusas ką tik buvo įvažiavęs iš Lenkijos.

Pasak Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pranešimo, mašinos vairuotojas nepakluso aiškiai išreikštam pareigūnų reikalavimui sustabdyti transporto priemonę, padidino greitį ir nuvažiavo Kalvarijos link. Pasieniečiams ėmus persekioti tolstantį automobilį, šio vairuotojas staiga sustojo. Iš mašinos iššokę du asmenys pradėjo bėgti. Vieną jų VSAT pareigūnai sučiupo prie pat mikroautobuso, kitą pasivijo už maždaug 300 metrų.

Nustatyta, kad mikroautobusą vairavo 29 metų Panevėžio rajono gyventojas. Taip pat paaiškėjo, kad šis vyras niekada nėra turėjęs vairuotojo pažymėjimo. Kartu su juo vyko metais jaunesnis vyras, gyvenantis Pasvalio rajone.

Kalvarijos pasieniečiai netrukus išsiaiškino, kad mikroautobusas „Volkswagen Transporter“, kuriuo abu bėgliai mėgino sprukti nuo pasieniečių, vos prieš dieną, sekmadienį, buvo pavogtas Vokietijoje. Jo jau ieškojo šios šalies teisėsaugininkai.

Panevėžio rajono gyventojui į įvykio vietą iškviesti Kalvarijos policijos pareigūnai pradėjo administracinės bylos teiseną dėl transporto priemonės vairavimo neturint tam teisės. Už tai jam gresia bauda nuo tūkstančio iki pusantro tūkstančio litų arba areštas.

Savo ruožtu pasieniečiai prie vogto mikroautobuso vairo sėdusiam vyrui pradėjo administracinės bylos teiseną dėl nepaklusimo reikalavimui sustabdyti transporto priemonę. Už tai numatyta kur kas didesnė, nuo trijų iki keturių tūkstančių litų, bauda.

Dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo Lazdijų rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Abu sulaikytuosius pasieniečiai uždarė į areštinę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunas

kaunas portretas
pasienieciai kausai.zmones vaziuokit per Lazdijus su vogtom tackem,ten siu idiotu Lietuvos mentu maziau prisiveise.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių